Kako izgleda prva reality emisija sa seksualno fluidnim likovima?

04.10.2019.

MTV pomiče granice

Prekidamo vaš jutarnji raspored zijevanja i surfanja TV kanalima kako bismo vam donijeli još važnije vijesti – MTV-ova suluda, ali nevjerojatna emisija Are You the One nešto je što morate pogledati ako se smatrate pravim obožavateljem i znalcem reality TV-a. Šesnaest fizički i psihički spremnih samaca u lipnju je otputovalo na Havaje kako bi pijano zabijalo noževe jedno drugome u leđa dok nose neonske kupaće kostime, sve u ime pronalaska prave ljubavi i naravno, nagrade od milijun dolara u gotovini. Ovoga puta, međutim, razlika je u tome što su svi seksualno fluidni.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Are You The One? (@areuthe1) on May 30, 2019 at 10:10am PDT

Prema The Hollywood Reporteru, postoji i obrazovni aspekt, jer se “ove sezone priključuje i dr. Frankie, stručnjak za odnose, koji radi sa samcima kako bi im pomogao da se nose s trenutnim katastrofalnim trendovima na romantičnoj sceni, kao što su ghosting, benching i stashing.”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Are You The One? (@areuthe1) on Jun 14, 2019 at 11:11am PDT

Pružanje prilike da vidimo čitav spektar seksualnih orijentacija prikazan na TV-u svojevrsno je probijanje leda jer je ovo prvi put da se na američkoj TV emisiji emitira natjecanje romantične prirode u kojem natjecatelji neće biti ograničeni spolom. Reality TV dugo je služio kao izlaz za mlade koji otkrivaju svoju seksualnost (RuPaul’s Drag Race), a tek se od nedavno i igrane serije usuđuju uvrstiti likove koji preispituju svoje uloge i orijentacije (Pose, Euphoria). Kanal glavninom orijentiran na mlađu publiku, najavio je da će emisija sadržavati priče o izlasku iz ormara, otkrivanju seksualnog identiteta i pronalaženju ljubavi kao seksualno fluidne osobe i održao to obećanje.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Are You The One? (@areuthe1) on Jun 30, 2019 at 6:58am PDT

Emisija slijedi nakon MTV-ove odluke iz 2017. da se odrekne rodnih klasifikacija za svoje godišnje filmske i televizijske nagrade, zamijenivši kategorije najboljeg glumca i najbolje glumice jednom, sveobuhvatnom nagradom za najboljeg glumca. Je li riječ o promjeni koju stvarno trebamo jest za raspravu, ali čini se kao mali korak u pravom smjeru.

 

Piše: D.M.
Fotografije: Profimedia/Instagram

Pročitajte i...

Kome MTV dodjeljuje nagradu modnog pionira?

Glazba i moda oduvijek su sestre blizanke

Tko je slavio na sinoćnjoj dodjeli nagrada MTV VMAs?

Sinoć je održana još jedna dodjela nagrada MTV Video Music Awards, a najviše je priznanja otišlo Kendricku Lamaru

Kanye West

MTV Kanyeu dao odriješene ruke

Četiri minute nastupa u kojima bi se moglo dogoditi svašta

Tko su najgore odjeveni?

Modni cirkus na crvenome tepihu dodjele nagrada MTV EMA 2015.

Katy Perry

Tko su nominirani za MTV EMA?

Glasanje u svim EMA kategorijama počinje danas

Beyonce

Njen show

Video Music Awards 2014. je prošao u znaku r'n'b dive

▲ Povratak na vrh