Kako izgleda put do vrha u svijetu mode?

23.03.2018.

Iako je za života svoju privatnost dobro čuvao iza objektiva, Bill Cunningham je za sobom ostavio memoare koje s nestrpljenjem očekujemo

Omiljeni ulični fotograf koji je za New York Times radio gotovo četrdeset godina i čija je fotografska arhiva procijenjena na čak milijun dolara, iznenadio je obitelj i prijatelje memoarima koje su otkrili gotovo slučajno. Memoare naslovljene s “Fashion Climbing” na aukciji je otkupila izdavačka kuća Penguin Press, a objava je najavljena za rujan.

Knjiga nudi intiman osvrt na odrastanje Billa Cunninghama, služenje u Korejskom ratu, preseljenje u New York gdje je prvo radio kao kitničar William J. te novinarske početke i postupni uspon u svijetu mode. kako je otkrio u memoarima, Cunningham je odrastao u izrazito konzervativnoj irskoj obitelji koja njegove modne interese nije shvaćala ozbiljno te se na sve načine trudila vratiti ga na “pravi put”. Unatoč tome, nije odustao od svojih snova te je vrlo brzo postao jedno od najpoznatijih imena njujorške modne scene.

Svoj toj popularnosti usprkos, ostao je pristupačan i skroman, uvijek iza objektiva, izbjegavajući eksponiranje i samopromociju zbog čega najvjerojatnije i nije želio objaviti memoare za života. Izdavač memoare najavljuje kao vrlo inspirativno štivo o čovjeku koji je volio fotografiju, New York i njegove originalne ikone. “Bill je i sam bio originalan čovjek,” izjavio je za Times Christopher Richards, urednik Penguin Pressa. “Ovo je knjiga za sve nas koji smo u New York došli tražeći priliku i kreativnu slobodu. Prekrasna je to priča o mladom umjetniku koji je slijedio svoje snove, boemu iz nekih prošlih vremena.”

Piše: M.K.
Foto: book cover

Pročitajte i...

Intervju: fotograf Karlo Hečimović

Nekadašnji pobjednik Elle Fashion Foto Talenta ispričao nam je sve o nedavno objavljenoj knjizi, životu u Berlinu te planovima kad se situacija vrati u normalu!

Stilska inspiracija: Charlotte Groeneveld

Jedna od prvih blogerica još uvijek je jedna od najbolje odjevenih!

Rekreirali smo street-style lookove naših omiljenih fashionistica

S pristupačnim komadima iz high street dućana

Što se nosi na ulicama Pariza?

Street style: Paris Fashion Week

6 fenomenalnih kombinacija boja koje planiramo isprobati ovog proljeća

Street style s tjedana mode kao najbolja inspiracija

▲ Povratak na vrh