Kako možete završiti u Disney zatvoru?

08.08.2020.

Punk rock ikona o zatočeništvu u zabavnom parku

Baš kad smo mislili da Kim Gordon ne može biti više punk rock nego što jest, suosnivačica Sonic Youtha otkrila je kako je jednom ostala zatočena u ”Disney zatvoru” zbog pušenja marihuane u Disneylandu kao tinejdžerica davnih 1970-ih. Glazbenica s rezidencijom u Los Angelesu otkrila je Guardianu kako je s prijateljem bila u špilji na piratskom otoku Toma Sawyera gdje su zapalili džoint kad se na lice mjesta sletio Disneyev zaštitar.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Gordon (@kimletgordon) on


”Odveli su nas pod zemlju”, prisjeća se Gordon, na mjesto gdje je vidjela ”Mickey Mousea s voki-tokijem”, i sjedila dok je trpjela ljigave komentare policije zabavnog parka. Pitali su ju: ”Zna li tvoja majka da ne nosiš grudnjak?” Pjevačica je potom preko noći ostala zadržana u ćeliji. Tada je bila studentica politologije. Gordon se prisjeća: ”Već sam tada na mjestu pisala članak o Disneylandu u svojoj glavi. O tome koliko je bio fašistički nastrojen. To je iskustvo potvrdilo moje uvjerenje o američkom konzumerizmu.”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Gordon (@kimletgordon) on


Čini se da je šezdeset-šestogodišnja dama ostala vjerna nekim svojim idejama iz mladosti. Prošli je mjesec objavila numeru ”Air BnB” sa svog sviježe pečenog albuma Home Record. Stvar koja ismijava tezgaški princip na kojem se temelji ekonomija zabavne industrije. Spot, koji je izbacila preko Matadorove platforme, je, doduše, djelo nekog zadrtog ljenjivca, ali i vrhunskog sarkastičara. U svom svojstvenom, poetičnom, no i neočekivano ziheraškom stilu, Gordon se stavlja u ulogu dramaturginje. Tijekom videa se izmjenjuju didaskalije, opisi zamišljenih scena, rekvizita i interijera, koji je, naravno, savršeno uređeni, monokromatski, stakleni Air BnB, a sve je zajedno komentar na sladunjavi, jednolični, populistički konzumerizam koji se u kulturu uklesao pod krinkom zdravog razuma. Nikad se ne mijenjaj, Kim!

 

Air BnB poslušajte i pogledajte u nastavku:

 

Piše: D.M.
Fotografije: Profimedia/Instagram

Pročitajte i...

Trailer za 'Cruellu' s Emmom Stone najavljuje zanimljive filmske modne momente

Emma Stone u ulozi kultne Disneyeve zlikovke više podsjeća na Jokera nego na animirani film koji pamtimo iz djetinjstva

Omiljeni Disney i Marvel likovi na pidžamama

Yamamay predstavlja dvije nove kapsula kolekcije nadahnute Minnie&Osvetnicima

Što danas radi rock ikona 90-ih Kim Gordon?

Prvi samostalni album bivše članice Sonic Youtha

▲ Povratak na vrh