Kako povećati broj followera na Instagramu?

Instagram
07.09.2015.

Pažnja, blogeri, i oni koji će to tek postati!

U rastućem bussinessu koji je bloganje, brojevi su ključni. Prvi prioritet uspješnog bloga prema tome trebao bi biti povećanje broja followera.

Na Instagramu, jednoj od najpopularnijih društvenih mreža na kojoj je naglasak stavljen na vizualno, od ključne važnosti je kvaliteta sadržaja. Vizualno kvalitetan sadržaj bitan je za prvi dojam koji ostavljate na potencijalne buduće followere. Osoba koja letimično gleda vaš profil trebala bi i bez otvaranja pojedinačnih fotografija dobiti općeniti dojam o vama i vašim postovima. Ali kako to postići?

  1. Razvijte prepoznatljivu estetiku – Ova stavka jako je važna kako biste jasno prenijeli vašu poruku i kako bi vaš feed izgledao dosljedno. Svi blogeri imaju format koji preferiraju ili boje i filtere koje izbjegavaju. Zadajte si nekoliko pravila kojih ćete se držati i već ste na dobrom putu.
  2. Zaradite repost od bolje praćenih profila –  Ovo je najlakši i najbrži način dobivanja novih followera. Primjer za modne blogere: postajte fotografiju noseći brend za koji znate da ima običaj repostati fotografije svojih followera.
  3. Komentirajte i uključite se – Komentirajte druge Instagram profile sa sadržajem sličnim vašemu. Na taj način povećavate vidljivost vašeg profila, a ako dobijete odgovor, vaš profil će se pojaviti među popularnim profilima njihovih followera.
  4. Iskušajte Taylor Swift metodu – Surađujte s drugim blogerima koji dijele sličan stil. “Follow Friday” hashtag funkcionira poprilično dobro – tegajte jedni druge kako biste dobili više followera. Ako je moguće objavite zajedničke fotografije, baš kao Taylor i njezine superpopularne prijateljice. Provjereno pali!
  5. Povežite se s drugim društvenim mrežama – Postavite automatsko dijeljenje fotografija na Twitteru, Facebooku i Tumblru. Na taj način dobijate followere na više frontova odjednom.

Sretno postanje!

Izvor: Elle.com
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Odgovor na vječno pitanje: tko ima najviše pratitelja na Instagramu?

Top 10 najpraćenijih profila u povijesti Instagrama

Djevojka koju obožavamo pratiti: Marta Cygan

Njezin je Instagram profil posveta životu u ful koloru, prepun jarkih nijansi, egzotičnog bilja i mode neopterećene trendovima…

Majka od Beyoncé dane krati vicevima koji su toliko loši da su zapravo smiješni

Čini se da je Tina ipak najveća zvijezda na obiteljskim ručkovima, sorry Bey, sorry Jay.

Najzabavniji online modni izazovi

Ako vam treba dovoljno dobar razlog za dotjerivanje kod kuće, pronašli smo ga! Od #DressUpFridaya do #HomeCouturea, s obveznom rekreacijom uz Elleove  #Stilskevježbe, na vama je da odaberete svoj favorit

▲ Povratak na vrh