Kako se potpuno riješiti stresa prije nove radne godine?

26.12.2017.

Neovisno o tome vraćate li se na posao već sutra ili tek nakon Nove godine, vjerujemo kako u nju svi želite ući bez stresa

Zato iskoristite ovih nekoliko slobodnih dana za potpuno opuštanje i pripremu za novu radnu godinu koja donosi nove pobjede sa što manje stresa! U nastavku otkrijte kako to učiniti.

Pospremite nered

Jedan slobodan dan ili poslijepodne iskoristite za pospremanje. Pospremite ormar i donirajte ono što više ne nosite, riješite se nepotrebnih stvari i nereda. Čistoća u prostoru donosi i čistoću u umu te ćete u 2018. godinu tako ući bistriji i spremniji za nove pobjede.

 

Stvorite kutak za opuštanje

Maleni kutak s foteljom ili jednostavnim ukrasnim jastukom za sjedenje na podu uredite za opuštanje. Često opuštanje vežemo uz kauč i TV ili pak uz naš krevet u kojem na kraju radimo sve od čitanja do provjeravanja mailova i društvenih mreža. To negativno utječe na naš san i stvarno opuštanje nakon posla ili vikendom. Zato stvorite maleni kutak u kojem ćete se potpuno posvetiti čitanju, meditaciji ili bilo kojem drugom obliku opuštanja koji vam odgovara.

Nabavite novi planer

Kada obaveze, ciljeve i naše želje stavimo na papir one postaju stvarnije, ali i, da tako kažemo, lakše uhvatljive. Zapišite koje ciljeve želite ostvariti u novoj godini i na kraju svakog dana, mjeseca i tjedna, unesite u planer konkretne korake koje ste poduzeli da im se približite. Tako ćete lakše preuzeti kontrolu nad svojim životom, a time se i manje izlagati stresu.

Pripremite kupku, otiđite na masažu, vježbajte

Ovi su slobodni dani idealni i za to da se posvetite sebi, opustite uz kupku i napokon uvedete stalnu rutinu ljepote. Isprobajte metode čišćenja lica za koje inače “nemate vremena”, pripremite dugu toplu kupku s eteričnim uljima koja će vas opustiti ili otiđite na masažu. Uđite u novu godinu imajući na umu da je briga o tijelu jednako važna kao i briga o umu zato se nemojte zaboraviti njegovati i redovito vježbati.

 

 

Piše: N.B.
Foto: Anthony TranAlisa Anton on Unsplash

Pročitajte i...

Osam dnevnih rituala koji će vas uzemljiti

Udahnite jutarnji zrak, priuštite si čašu vina... Ovi laki zahvati u svakom danu dat će vam potrebnu snagu bez obzira na to u kojoj ste fazi tranzicije u «novu normalu»

10 filmova zbog kojih smo jedva dočekali ljeto

Pred nama je uzbudljivo filmsko ljeto!

10 novih romantičnih komedija koje će vas natjerati da vjerujete u ljubav

Romantične komedije koje jednostavno morate pogledati

Vraća se Plavuša s Harvarda!

Službeno je potvrđeno da nas iduće godine doista očekuje treći nastavak kultne komedije

▲ Povratak na vrh