Kako su Ralph & Russo kreirali haljinu za Angelininu Maleficent?

05.07.2020.

I zlikovke se moraju elegantno oblačiti

Novi film o avanturama čarobnice Maleficent nije mogao proći bez statement haljina, a jedna od njih bila je i ona modne kuće Ralph & Russo, za čije stvaranje je dizajnerski tim marke potrošio čak 700 sati!

 

 

“Ne događa se često to da morate smisliti haljine koje se mogu kombinirati s rogovima i krilima”, šali se Tamara Ralph, dizajnerica mdone marke Ralph & Russo. Ali čak i u takvim neuobičajenim okolnostima Tamara i Michael su uspjeli zadovoljiti sve strane – Angelinu Jolie, koja ih je preporučila Ralph & Russo producentskoj kući zaduženoj za snimanje filma i glavnu kostimografkinju na snimanju Ellen Mirozhnik.

 

 

Rad na haljini počeo je stvaranjem baze od tila. Nakon što su postigli savršen izgled, dizajneri su razvili crni dekor haljine, sličan potezima četkicama kista, a zatim su doslovno sastavili odjeću od komadića koristeći poseban silikon. Oštre poderane konture haljine su dodane kako bi stvarile efekt “crtanja na koži”, te naglasile karakter glavnog lika Maleficenta.

 

 

“Ovo je vrlo mračna, mračna haljina, ali ona naglašava snagu heroine”, kaže Tamara Ralph. “Angelina nam je zaista pomogla dok smo radili na ovoj haljini, tako da je cijeli dojam na kraju izgledao nevjerojatno skladan.”

 

Piše: N.B.
Fotografije: Ralph&Russo/Profimedia

Pročitajte i...

Život ispod maske

„Budi ti. Ali nosi masku“, poručuje nam pop diva Lady Gaga. Svjetski celebi pridržavaju se uputa svojih kriznih stožera i disciplinirano stavljaju zaštitne maske svaki put kad napuste kuću, bez obzira idu li u shopping, na kavu ili, poput Kaie Gerber, u teretanu

Povodom Angelininog 45. rođendana prisjećamo se njezinih najboljih red carpet lookova

Uvijek elegantna Angelina Jolie već gotovo 3 desetljeća oduševljava svojim red carpet izdanjima

Francuski shopping: Angelina Jolie u Parizu

Glumica provodi slobodno vrijeme u buticima na Elizejskim poljanama

Iz Rima u London: Angelina Jolie u Givenchy Haute Couture

Dizajn u obliku leptira i sjajni nabori

Kako nositi art-deco haljinu? Otkrila je Angelina Jolie

Nikad nije prerano početi skupljati ideje za novogodišnji outfit

▲ Povratak na vrh