Kako zaista učinkovito dezinficirati nakit bez da ga oštetite?

24.05.2020.

Donosimo mali vodič za čišćenje nakita

Kako biste svoj dragocijeni nakit zaista učinkovito očistili bez da ga oštetite, donosimo mali vodič, kojeg bi trebalo barem jednom godišnje škicnuti čak i kad svijetom ne hara opasni virus. Slijede upute za čišćenje i održavanje nakita.

Sophie Buhai nakit

Nakit s dragim i poludragim kamenjem može ozbiljno nastradati ako ga očistite preagresivnim sredstvom, zato se preporuča da ga natopite u toploj vodi s tek nekoliko kapi blagog deterdženta za suđe. Imajte na umu da alkoholnim sredstvima (većina gelova za dezinfekciju ruku sadrži alkohol!) ne smijete prati gotovo nikakvo kamenje, a ni bisere ni koralje. Zbog čestog pranja i mazanju ruku vaše prstenje vrlo vjerojatno već ima naslage kreme i sapuna, pa nakon što ga natopite, dodatno ga očistite mekom četkicom za zube. Preporučljivo je da prsten ipak skinete prije pranja ruku, ali u tom slučaju, i ovo zaista ne možemo dovoljno naglasiti, obvezno pazite da je odvod zatvoren kako ne biste ostali bez njega. Za zlatni i srebrni nakit možete upotrijebiti istu metodu s blagim deterdžentom za suđe i nakon 5 minuta natapanja četkicom očistiti teško dostupna mjesta. Sav nakit nakon čišćenja obavezno osušite čistom krpicom od mikrofibre.

Redovitim održavanjem nakita duže ćete sačuvati njegov sjaj, stoga svakako preporučamo da u svoj raspored kućne izolacije što prije uvrstite i ovu aktivnost.

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Lanci ili kristali? Nije važno, bitno da sjaji

Ključna riječ ove jeseni: maksimalizam

Čarobni svijet Borboleta nakita

Najpoznatiji domaći brend nakita, Borboleta, od ove jeseni, pokrenuo je seriju limitiranih edicija svojih leptira, koje će izlaziti jednom godišnje i svaki puta će biti posebni i drugačiji od ostatka kolekcije

ELLE Intervju: dizajnerica nakita Bea Bongiasca

Osvojila nas je zabavna pop estetika ovog talijanskog brenda!

Biseri na skandinavski način

Upoznajte se sa sanjivim nakitom Sophie Bille Brahe

“Ideja o zajedničkom projektu postoji još od studentskih dana”

Intervju s Majom Šimunović i Sandrom Aračić koje stoje iza fantastičnog nakita s potpisom Bling Zoo

Predstavljamo Memory box, novu kolekcija branda Cherry Dear

"Zamislite da želite trenutak toliko jako stisnuti i zagrliti, tako da vam nikad ne može pobjeći"

▲ Povratak na vrh