Kakve veze ima kozmetika s vrhunskom gastronomijom?

04.04.2019.

Odgovor su saznale uzvanice sinoć održane ekskluzivne 3D mapping večere

Sinoć održana jedinstvena večere za dvadeset odabranih uzvanika u eminentnom zagrebačkom restoranu Dubravkin put na zanimljiv je način povezala dvije naizgled nespojive teme i predstavila ih kroz fuziju vrhunske kozmetike i vrhunske gastronomije. Ovo jedinstveno događanje u Hrvatskoj pobudilo je velik interes, ali i znatiželju – kako ukusne zalogaje povezati s njegom kože? Odgovor na to pitanje došao je u kreativno pripremljenom jelovniku od četiri slijeda jela, koja svojim sastojcima i pripremom pričaju priču o četiri linije Vichy proizvoda za različite tipove kože.

 

 

U Vichy gastronomsko – kozmetičkoj rapsodiji uživale su i neke poznate dame poput Leone Paraminski, Ive Radić, Ive Šarić, Loredane Bahorić te brojni drugi uzvanici.

 

 

Večera je tako započela Panna cottom od jogurta uz kremu od pečenog limuna, potočarke i nara, bogatih vitaminom C, antioksidansom Baicalinom i probiotičkim derivatom Bifidusom, koji se najbolje mogu povezati uz Vichyjevu liniju Slow Age. Njena odlika je zaštita protiv dnevnih agresivnih faktora koji ubrzavaju starenje kože, kao i korekcija sitnih znakova starenja, a namijenjena je ženama koje žele usporiti pojavu znakova starenja te što dulje zadržati izgled mlađe i zdravije kože.

Ukusno predjelo slijedio je rižoto od šumskih gljiva s prahom od crnog čaja, a fermentirani ekstrakt crnog čaja aktivni je sastojak Vichy linije Idealia namijenjene ženama koje žele kožu s više energije i zdrav izgled blistavog sjaja.

Kao sljedeći na meniju našao se file lososa pečen u začinskim travama uz kremu od buče, umak od šafrana i mladi špinat, uz koji se veže Vichyjev NEOVADIOL magistral hranjivi balzam za gustoću i ugodu kože u menopauzi. Posljednje jelo na jelovniku bio je desert “Šuma” čiji zanimljiv naziv skriva lješnjak, bademe i pistacio, a poveznica s linijom Liftactiv nalazi se u ramnozi, šećeru ekstrahiranom iz kore drveta za odličan okus, ali i hranjive elemente u njezi kože.

 

Fotografije: John Pavlish

Pročitajte i...

U potrazi ste za idealnim boosterom za početak dana?

Želite snažniju, puniju kožu zdravog sjaja? Kako tijelu trebaju vitamini i minerali, tako su oni potrebni i našoj koži. Zato na scenu stupa Minéral 89, inovativni proizvod iz Laboratorija Vichy koji možete koristiti tijekom cijele godine, bez obzira na tip kože

Pet promjena koje je 2018. donijela na zagrebačku gastro scenu

Početak godine na zagrebačkoj gastro sceni bio je buran, neki su se restorani zatvorili, neki su uveli promjene, a otvorila su se i neka sasvim nvoa mjesta koja jedva čekamo posjetiti

Kako možete povećati hidrataciju kože svaki dan?

Nakon ljetnih godišnjih odmora i povratka u svakodnevnu rutinu, posebnu pažnju trebamo posvetiti koži lica kojoj je potrebna dubinska hidratacija i oporavak

Zanimljive večeri u restoranu Dubravkin put

Dubravkin put za kraj studenoga u goste poziva čak 6 renomiranih vinara

Usporite i ostanite mladi! Kako to postići? Uz Vichy Slow Âge!

Osvojite 100 uzoraka inovativne „slow ageing“ njege iz Laboratorija Vichy

Dobitnice uzorka Vichy Slow Age inovacije su...

Dijelili smo čak 100 uzoraka za sve one koji su ispunili naš kviz

▲ Povratak na vrh