Koje nam ljetno štivo preporučaju omiljeni celebovi?

02.08.2019.

Što je zajedničko Oprah Winfrey, Emmi Watson i Reese Witherspoon?

Na prvi pogled, osim slave, ne mnogo, no jeste li znali da sve navedene žene imaju svoje književne klubove? Kako bi vam olakšali slatke muke oko odabira savršene knjige za čituckanje na plaži, donosimo vam njihove posljednje književne preporuke.

 

Oprah Winfrey

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sally (@whatsallyreadnext) on

Već i ptice na grani znaju za Oprin književni klub. Svako štivo izabire Oprah osobno, a s obzirom da njezin odabir gotovo automatski lansira knjigu u orbitu bestsellera, jasno je zašto to autorima predstavlja tako veliku stvar. Posljednja su Oprina preporuka memoari Michelle Obama pod naslovom Becoming, koji su stvarno hvaljeni na sve strane, stoga je možda ovo ljeto dobra prilika za dočepati se mudrolija bivše prve dame SAD-a, ako već niste.

 

Emma Watson

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Our Shared Shelf (@oursharedshelf) on


Potaknuta svojim radom u UN-u koji je vezan prvenstveno uz ravnopravnost spolova i emancipaciju žena, Emma Watson odlučila je osnovati feministički književni klub Our shared shelf. Ako vam nije u planu ovog ljeta u potpunosti opustiti moždane vijuge i želite se baviti nekim ozbiljnijim temama, preporučamo da se uključite u Emminu Goodreads grupu i izabarete neki od preporučenih naslova. Posljednji Emmin izbor je Solito, Solita, skup svjedočanstava izbjeglica koji u nemogućim uvjetima migriraju iz Centralne u Sjevernu Ameriku, a koja su uredili Steven Mayers i Jonathan Freedman.

 

Reese Witherspoon

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hello Sunshine (@hellosunshine) on

 

Sličnu viziju ima i Reese Witherspoon, čiji književni klub Hello Sunshine za misiju ima promoviranje ženskih priča i dugoročnu pozitivnu promjenu ženskog narativa. Zadnja knjiga koju nam Reese uvaljuje u torbu za plažu jest aktualni triler koji se odvija u #metoo eri, Whisper Network poznatog autora Chandlera Bakera.

 

Piše: L.H.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

ELLE Book Club: Najbolje od post-#metoo literature

Donosimo izbor sjajnih knjiga koje pripovijedaju o traumi, snazi i pronalasku vlastitog glasa

oscari 2021

Što su nosile zvijezde na sinoćnjim Oscarima?

Pobjednici nas nisu previše iznenadili, a glamurozni lookovi?

Ususret ovogodišnjim Oscarima, prisjetili smo se nekih od najljepših lookova

Ove nedjelje očekuje nas novi/stari crveni tepih, a tom prigodom prisjećamo se 30 fantastičnih lookova iz novije i starije povijesti Oscara

12 road-trip filmova (ako vam već pomalo gori pod petama)

Već miriše na proljeće... Ready to hit the road?

▲ Povratak na vrh