Koje nam ljetno štivo preporučaju omiljeni celebovi?

02.08.2019.

Što je zajedničko Oprah Winfrey, Emmi Watson i Reese Witherspoon?

Na prvi pogled, osim slave, ne mnogo, no jeste li znali da sve navedene žene imaju svoje književne klubove? Kako bi vam olakšali slatke muke oko odabira savršene knjige za čituckanje na plaži, donosimo vam njihove posljednje književne preporuke.

 

Oprah Winfrey

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sally (@whatsallyreadnext) on May 12, 2019 at 11:23am PDT

Već i ptice na grani znaju za Oprin književni klub. Svako štivo izabire Oprah osobno, a s obzirom da njezin odabir gotovo automatski lansira knjigu u orbitu bestsellera, jasno je zašto to autorima predstavlja tako veliku stvar. Posljednja su Oprina preporuka memoari Michelle Obama pod naslovom Becoming, koji su stvarno hvaljeni na sve strane, stoga je možda ovo ljeto dobra prilika za dočepati se mudrolija bivše prve dame SAD-a, ako već niste.

 

Emma Watson

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Our Shared Shelf (@oursharedshelf) on Jul 7, 2019 at 1:37pm PDT


Potaknuta svojim radom u UN-u koji je vezan prvenstveno uz ravnopravnost spolova i emancipaciju žena, Emma Watson odlučila je osnovati feministički književni klub Our shared shelf. Ako vam nije u planu ovog ljeta u potpunosti opustiti moždane vijuge i želite se baviti nekim ozbiljnijim temama, preporučamo da se uključite u Emminu Goodreads grupu i izabarete neki od preporučenih naslova. Posljednji Emmin izbor je Solito, Solita, skup svjedočanstava izbjeglica koji u nemogućim uvjetima migriraju iz Centralne u Sjevernu Ameriku, a koja su uredili Steven Mayers i Jonathan Freedman.

 

Reese Witherspoon

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hello Sunshine (@hellosunshine) on Jul 1, 2019 at 1:26pm PDT

 

Sličnu viziju ima i Reese Witherspoon, čiji književni klub Hello Sunshine za misiju ima promoviranje ženskih priča i dugoročnu pozitivnu promjenu ženskog narativa. Zadnja knjiga koju nam Reese uvaljuje u torbu za plažu jest aktualni triler koji se odvija u #metoo eri, Whisper Network poznatog autora Chandlera Bakera.

 

Piše: L.H.
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Pozor! Stiže "Legally Blonde 3" i ovo je sve što zasad znamo

Naša najdraža plavuša s Harvarda i jedna od najdražih plavuša uopće vraća se po treći put, i to u suradnji s Mindy Kaling

Sretne vijesti! Reese Witherspoon priprema čak dva nova rom coma

Okrunjena kraljica žanra priprema dva nova projekta za Netflix, život je dobar, srce nam je na mjestu...

Tri serije kojima ćemo ove godine biti opsjednute

Cate Blanchett kao konzervativna političarka, Reese Witherspoon u još jednoj suburbanoj drami, par ekranizacija bestselera i jedna Gloria Steinem

Best dressed sa sinoćnje dodjele Zlatnih globusa

Čiji su nam stylinzi zapeli za oko?

Konačno imamo fotografije vjenčanja Zoe Kravitz

Među njima i jedna s prijateljicama iz Big Little Lies

▲ Povratak na vrh