Koliko košta priprema jedne glumice za Zlatni globus?

Amber Heard
11.01.2016.

Besprijekoran izgled na crvenom tepihu ne dolazi jeftino

Iako slavne glumice i zvijezde crveni tepih uvijek odrađuju s takvom lakoćom da pomislite kako se taj cijeli savršeni izgled ostvari laganim zamahom čarobnog štapića, u stvarnosti su pripreme za izlazak pred fotoaparate dugotrajne i jako, jako skupe.

Već znamo da su haljine i nakit koji vidimo na njima najčešće posuđeni, ali to je samo manji dio cijele priče koja čini savršen look. Kako bi sve stajalo na mjestu, potrebna je mala vojska stručnjaka koji se brinu za zvijezdu, a kako bi sebi osigurali samo najbolje, potrebno je platiti i izdašnu svotu novaca.

New York Post uzeo je sebi u zadatak staviti na papir nekoliko brojki, a svota do koje su došli kreće se oko nevjerojatnih 44,000 američkih dolara (bez cijene posuđene haljine i nakita).

Pa što sve uključuje ta cifra? Prenosimo listu troškova.

Julianne Moore

Samo za stilista dnevno treba izdvojiti 1,500 dolara, a prije ovakvih događanja rade i po tjedan dana sa zvijezdom. Ako se radi o nominiranoj zvijezdi, filmski studio često će preuzeti ovaj trošak.

Dakako, odabranu haljinu potrebno je i prekrojiti po mjeri zvijezde kako bi savršeno pristajala. Krojača najčešće šalje modna kuća, kao protuuslugu za reklamu, a samo za njegov put i smještaj znaju izdvojiti i 2,500 dolara.

Alicia Vikander

Iako su haljina i nakit besplatni, osiguranje i zaštita sigurno nisu! Vrijednost nakita na samo jednoj zvijezdi zna dosegnuti i pola milijuna dolara, a kako bi draguljar znao da je posuđeni nakit u sigurnim rukama, za troškove osiguranja izdvojit će dodatnih 20,000 dolara.

Frizura! Dnevnice celebrity frizera koji u svom rezimeu već imaju velika imena znaju dosegnuti i 2,000 dolara, a s konzultacijama i probnom frizurom ovaj trošak najčešće se utrostruči.

 

Emilia Clarke
Honorari vizažista kreću se otprilike u istom rangu kao i oni frizera pa za savršen make-up treba izdvojiti čak 5,000 dolara. Tu je, dakako, i dolazak manikera na kućnu adresu u vrijednosti od kojih 300 dolara.

Konačan zbroj: 44,300 dolara.

Sudeći prema svemu, prošetati po crvenom tepihu nije jeftin sport.

 

Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Najbolji glamurozni i malo manje glamurozni momenti s dodjele Zlatnih globusa

Još uvijek smo u čudnom pandemijskom razdoblju pa su se neki dobitnici, voditeljice i prezenteri pojavili na crvenom tepihu i pozornici dok se većina nominiranih na dodjelu uključila putem videopoziva i dokazala - zvijezde su baš poput nas!

'Emily u Parizu' se smiješi Zlatni globus?! I još neke iznenađujuće nominacije...

Napokon više ženskih imena na popisima nominiranih, no neki izostavljeni naslovi izazvali negodovanje

Celebrity manikeri otkrili kakvi će trendovi vladati na noktima

Samo bacite pogled na manikure s dodjele nagrada Zlatni globus

Best dressed sa sinoćnje dodjele Zlatnih globusa

Čiji su nam stylinzi zapeli za oko?

▲ Povratak na vrh