Konačno je otvorena izložba na kojoj bi svi voljeli doručkovati!

05.10.2019.

Luksuz, luksuz, luksuz!

Povodom 180. godišnjice vjerojatno globalno najpoznatijeg brenda nakita na svijetu, Tiffany & Co., u Šangaju je otvorena luksuzna izložba naslovljena Vision & Virtuosity. Izložba slavi najveća remek-djela slavne kuće, a izloženo je preko 350 predmeta uključujući legendarni zaručnički prsten, prvu tirkiznu kutijicu, originalni scenarij Doručka kod Tiffanyja ispisan bilješkama Audrey Hepburn, te najrjeđi i najveći žuti dijamant na svijetu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tiffany & Co. (@tiffanyandco) on


Luksuzni predmeti postavljeni su u nekoliko tematskih cjelina – Blue is the Color of Dreams, The World of Tiffany, The Tiffany Blue Book, Tiffany Love, Breakfast at Tiffany’s i Diamond: Miracles of Nature. Gotovo trećina izložaka ovom je prigodom prvi put predstavljena oku javnosti, stoga ne čudi da je ovo događanje pobudilo ogroman interes publike i struke.

Uz predstavljanje slavnih predmeta iz Tiffanyjeve arhive, izložba upućuje na nesumnjiv kulturni utjecaj kuće kroz desetljeća još od 30-ih godina 19. stoljeća.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SOULKA (@soulkaofficial) on


Glavni art direktor kuće Reed Krakoff povodom otvorenja podijelio je kako se nada da će posjetioci izložbe kući ponijeti znanja koja nisu očekivali kao i bolje razumijevanje kreativnosti, inovativnosti i smjelosti koje stoje iza predanog rada kuće Tiffany & Co., jer je ona još puno više od ljubavi, sreće i ljepote koje već generacijama predstavlja.

 

Piše: L.H.
Fotografije: Profimedia/Instagram

Pročitajte i...

Kako nositi bisere na sasvim nov način

Reinvencija tradicionalnih perli

Multimedijalna izložba "Intima" u Galeriji Kranjčar

U Galeriji Kranjčar do 05. prosinca otvorena je skupna izložba "Intima"

Što jedan komad odjeće čini bezvremenskim - reinvencija mode kroz vrijeme

Kako jedna impresivna izložba prikazuje #FashionReinvention i kakva je budućnost mode?

Kampanja Missing Masterpieces donosi nestala umjetnička djela Van Gogha i Moneta u naše domove

Samsung nastoji upotrijebiti modernu tehnologiju kako bi povezao ljude diljem svijeta u potrazi za izgubljenim umjetničkim djelima velikana, kao što su Vincent Van Gogh i Claude Monet.

Izložba Nenada Voriha – usudite se upustiti u vrtoglavu avanturu boja, zvukova i vizura velegrada

Od 19. studenog se u Galeriji Erdeljac može pogledati izložba Nenada Vorihom pod nazivom Acceleration. Za one koji poznaju rad ovog umjetnika, naziv izložbe je jedan od motiva koji je posve svojstven ovom umjetniku i njegovom likovnom izričaju.

De'llure - nova zvijezda na hrvatskom nebu nakita!

Sofisticirani, simplificirani, trendy nakit jednostavnih linija… Sve u jednom? I to je moguće. Rođena je nova zvijezda na hrvatskom nebu nakita jednostavnog imena-De'llure.

▲ Povratak na vrh