Korisni savjeti za treniranje ljeti

07.08.2020.

5 stvari o kojima trebate voditi računa pri vježbanju u ljetnim mjesecima

Iako ćete se zasigurno složiti s nama kad kažemo da smo svi nakon turbulentnih posljednjih mjeseci stvarno zaslužili godišnji odmor, nikako nam nije u interesu zapustiti svoje tijelo pa je preporučljivo održavati formu čak i na odmoru. Neovisno o tome jeste li na godišnjem ili ne, donosimo 5 korisnih savjeta kojih se trebamo držati pri treniranju u ljetnim mjesecima.

Vježbajte u jutarnjim ili večernjim satima
Zbog visokih temperatura preporučljivo je trenirati u vrijeme kad su one ipak nešto niže, dakle u rano jutro ili kad se spusti mrak. Jutarnje trčanje i kupanje dok još na plaži nema nikoga zvuči privlačno, zar ne?

Trenirajte umjerenim intenzitetom
Zbog već spomenutih vrućina važno je naučiti poštovati vlastite granice izdržljivosti i po potrebi smanjiti intezitet vježbanja. Ozljeda na godišnjem odmoru nikome nije u interesu.

Ne zaboravite vježbe istezanja
Pospano jutro započnite vježbama istezanja i ovo vrijeme zaista posvetite sebi. Kvalitetni jutarnji ritual je jedan od glavnih preduvjeta za zdrav i sretan život.

Trening u moru? Zašto ne
Plivanje je sjajan trening i sasvim legitiman način da jednim mahom riješite i dnevnu kvotu vježbanja i prijekopotrebno osvježenje od vrućina.

Pazite na hidraciju organizma
Ljeti je osobito važno voditi računa o dovoljnom unosu vode u organizam. Pokušajte kroz dan popiti minimalno dvije litre, a posebno pazite na hidraciju pri treningu.


Piše: Lana Harjaček
Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Čarobni prah koji želiš u svojoj prehrani

Maca prah - jedan od najzdravijih suplemenata na svijetu

Znate li zapravo razliku između joge i pilatesa?

Instruktorica pilatesa Laura Schauperl objasnila nam je koji trening odabrati

The science of sleep: šest savjeta za slađi san

Pazite li na higijenu spavanja? 

Ovi neočekivani razlozi mogli bi biti uzrok bolova u leđima

Znamo da je bol u leđima globalni zdravstveni problem i najčešći razlog izostanka s posla, ali zbog toga nam nije ništa lakše kad nas ukliješti. Kako to izbjeći?

Over 50 & fabulous!

U Hollywoodu je ostalo malo žena poput Sandre Bullock, Halle Berry i Jennifer Aniston, glumica koje su prošle pedesetu, izgledaju sjajno, a pritom još uvijek mogu namignuti ili podići obrvu (sve ostale je “zamrznuo” botoks). Osim fantastičnog izgleda, ove žene imaju sjajne karijere, fajterski duh i pravo su nam vrelo inspiracije. Evo njihovog “recepta” za mladolikost…

▲ Povratak na vrh