Kulinarska i lifestyle inspiracija: Mimi Thorisson

09.10.2020.

Food blogerica i autorica kuharica čiji nam Instagram profil redovito izmami: "Wow!"

Mimi Thorisson, popularna je food blogerica i autorica nekoliko kuharica od kojih je najnovija, “Old World Italian: Recipes and Secrets from Our Travels in Italy” izašla u rujnu.

Prelijepa Mimi odrasla je u Hong Kongu u francusko-kineskoj obitelji, bavila se modelingom i TV produkcijom u Parizu, a zatim s mužem (islandskim fotografom), djecom i kućnim ljubimcima preselila u pitoresknu vili iz 19. stoljeća u pokrajini Bourdeaux. Danas dio vremena provode u Francuskoj, ali većinom borave u svom novom domu u Torinu, gdje je Mimi održavala kulinarske radionice i prikupljala ideje za svoju kuharicu.

Njezin Instagram profil pobožno pratimo i svakodnevno se inspiriramo fotografijama kako njezinih gastro delicija, tako i onima s putovanja. U nastavku donosimo recept iz njezine kuharice “Old World Italian” koji je Mimi nedavno objavila na svom Instagram profilu:

Gnochetti od ricotte i špinata

Za 4 osobe

450g špinata (listovi)

450g ricotte

2 velika jaja

1/2 žličice muškatnog oraščića

morska sol i mljeveni crni papar

80g brašna

75g slanog maslaca

15 svježih listića kadulje

65g ribanog parmezana

U velikom loncu kipuće posoljene vode na umjerenoj vatri prokuhati listove špinata. Izvaditi špinat iz vode i dobro ocijediti svu tekućinu (špinat pritisnuti žlicom), a vodu sačuvati za kuhanje gnochetta.

U velikoj zdjeli izmiješati kuhačom špinat, ricottu, jaja, muškatni oraščić te sol i papar po želji, dok ne nastane ljepljiva masa.

U plitku zdjelu stavite brašno i oblikujte njoke veličine oraha, jedan po jedan, i pospite brašnom kako biste ih lakše formirali.

Na umjerenoj vatri zagrijte maslac i dodajte malo soli i listiće kadulje oko 5 minuta, dok maslac ne poprimi zlatno-smeđu boju, a listići postanu hrskavi. Odložite sa strane.

Vodu od špinata zakuhajte i dodajte žličicu soli. U kipuću vodu stavljajte gnochette (ne sve odjednom) i kuhajte otprilike 1 minutu dok se ne dignu na površinu, zatim ih izvadite žlicom i ocijedite.

Stavite ih u zdjelu za serviranje, prelijte umakom od maslaca i kadulje, pospite parmezanom i odmah poslužite.

Više o Mimi Thorisson i njezinom životu u Francuskoj i Italiji pročitajte u tiskanom izdanju Elle listopad 2020.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Instagram (mimithor)

Pročitajte i...

Magična privlačnost Caprija

Mirisi citrusa bude nam želju za putovanjem do plavetnila Caprija...

Csilla Barath Bastaić

Csilla Barath Bastaić: 'Htjela bih utjeloviti nekonvencionalne, buntovne, neprilagođene žene'

S toplom i britkom Csillom Barath Bastaić o glumi, psihologiji i patrijarhatu

modni editorijal

Predivan editorijal za novi Elle koji oslobađa duh

Minuta za opuštanje: video novog modnog editorijala 'Free Spirit' želi dobrodošlicu ljetu

Kratka povijest 'summer body' koncepta

Odolijevajući prijetnjama ozonskih rupa i štetnosti UV zračenja, preplanulost je u 20. stoljeću postala obilježje zdravlja i ljepote. Ispruženo, obnaženo, okupano sunčevim zrakama, tijelo je ljeti predmet svih pogleda, no uz ideju prirodnosti i opuštenosti, iza hashtaga #summerbody kriju se i novi izazovi, društveni imperativi te bolna tiranija idealnog tijela -  čvrstog, preplanulog, zavodljivog. Ljeto nas skida, ali oslobađa li nas zaista?

elle

Novi Elle je na kioscima i daruje čitateljima – Elemis kremu za lice!

U novom broju razgovaramo sa zvijezdom naše naslovnice Olivijom Palermo, družimo se s redateljicom Anicom Tomić, otkrivamo fascinantnu priču iza uspona dizajnera Telfara Clemensa i opraštamo se od Albera Elbaza, legendarnog junaka svijeta mode, koji je u svaku svoju kreaciju utkao beskrajni talent, humanost i humor. Kao i uvijek, vodimo vas kroz labirinte modnih trendova i beauty kreacija, a jednu od njih vam i poklanjamo: Elemis Superfood Glow Priming Moisturiser! Novi Elle i ekskluzivan dar - potražite na svim kioscima od 20. svibnja

▲ Povratak na vrh