Kulinarska i lifestyle inspiracija: Mimi Thorisson

09.10.2020.

Food blogerica i autorica kuharica čiji nam Instagram profil redovito izmami: "Wow!"

Mimi Thorisson, popularna je food blogerica i autorica nekoliko kuharica od kojih je najnovija, “Old World Italian: Recipes and Secrets from Our Travels in Italy” izašla u rujnu.

Prelijepa Mimi odrasla je u Hong Kongu u francusko-kineskoj obitelji, bavila se modelingom i TV produkcijom u Parizu, a zatim s mužem (islandskim fotografom), djecom i kućnim ljubimcima preselila u pitoresknu vili iz 19. stoljeća u pokrajini Bourdeaux. Danas dio vremena provode u Francuskoj, ali većinom borave u svom novom domu u Torinu, gdje je Mimi održavala kulinarske radionice i prikupljala ideje za svoju kuharicu.

Njezin Instagram profil pobožno pratimo i svakodnevno se inspiriramo fotografijama kako njezinih gastro delicija, tako i onima s putovanja. U nastavku donosimo recept iz njezine kuharice “Old World Italian” koji je Mimi nedavno objavila na svom Instagram profilu:

Gnochetti od ricotte i špinata

Za 4 osobe

450g špinata (listovi)

450g ricotte

2 velika jaja

1/2 žličice muškatnog oraščića

morska sol i mljeveni crni papar

80g brašna

75g slanog maslaca

15 svježih listića kadulje

65g ribanog parmezana

U velikom loncu kipuće posoljene vode na umjerenoj vatri prokuhati listove špinata. Izvaditi špinat iz vode i dobro ocijediti svu tekućinu (špinat pritisnuti žlicom), a vodu sačuvati za kuhanje gnochetta.

U velikoj zdjeli izmiješati kuhačom špinat, ricottu, jaja, muškatni oraščić te sol i papar po želji, dok ne nastane ljepljiva masa.

U plitku zdjelu stavite brašno i oblikujte njoke veličine oraha, jedan po jedan, i pospite brašnom kako biste ih lakše formirali.

Na umjerenoj vatri zagrijte maslac i dodajte malo soli i listiće kadulje oko 5 minuta, dok maslac ne poprimi zlatno-smeđu boju, a listići postanu hrskavi. Odložite sa strane.

Vodu od špinata zakuhajte i dodajte žličicu soli. U kipuću vodu stavljajte gnochette (ne sve odjednom) i kuhajte otprilike 1 minutu dok se ne dignu na površinu, zatim ih izvadite žlicom i ocijedite.

Stavite ih u zdjelu za serviranje, prelijte umakom od maslaca i kadulje, pospite parmezanom i odmah poslužite.

Više o Mimi Thorisson i njezinom životu u Francuskoj i Italiji pročitajte u tiskanom izdanju Elle listopad 2020.

Piše: Kristina Stakor

Foto: Instagram (mimithor)

Pročitajte i...

Zavirite u Začaranu šumu!

Magični kadrovi snimanja novog modnog editorijala za rođendansko izdanje časopisa ELLE! Zalutajte u vrlo posebno šumsko okruženje...

Bohemian Rhapsody

Lepršave maksi haljine više su od odjeće - one su metafora nesputanog boemskog duha kojeg dizajneri vole interpretirati iz sezone u sezonu

Elle slavi 18. rođendan i daruje vam fantastične poklone!

Naočale Ghetaldus s potpisom Klisab, De’Llure ogrlica, ‘modna biblija’ Louis Vuitton – Catwalk, Avène linija za njegu kože, Borboleta narukvice, 4711 Acqua Colonia Tea Edition mirisi, set šalica s motivom Audrey Hepburn by Kikkerland – darovi su koje možete osvojiti u Elleovu kreativnom natječaju na Instagramu @ellecroatia ! Igrajte se s nama od danas, 26. listopada do 4. studenoga i osvojite ove stylish poklone!

Flying solo

Od bijesne usidjelice do crazy cat lady - solerice tradicionalno nemaju atraktivnu reputaciju, no suvremene studije pokazuju da su najsretnija skupina na svijetu upravo - single žene. U društvu u kojem se čini da je osnovna mjerna jedinica par, ostati slobodan na duge staze još je tabu i dok sve više mladih ljudi napušta uvriježene ljubavne obrasce, a mnogi istražuju aromantični spektar, je li vrijeme da redefiniramo odnos prema sretnom soliranju?

Cancel culture

Je li kultura otkazivanja legitiman način kažnjavanja, nepromišljenih, dijaboličnih i politički nekorektnih, moderna verzija osvetnički nastrojene rulje s vilama ili Ricky Gervais ima pravo kad kaže:“To što ste uvrijeđeni, ne znači da ste u pravu!”

Tko su modne žrtve? I što to žrtvuju?

Mala povijest modnih žrtava

▲ Povratak na vrh