4 hit serije s moćnim ženama koje su obilježile sezonu

06.07.2020.

Idealne girl power serije za lijena ljetna popodneva i skrivanje od najvrućeg dijela dana

Iako nas osunčani dani privlače da prošećemo kožu koja žudi za vitaminom D i ljetne haljine vrelim ulicama, važno je dozirati izlaganje visokim temperaturama i sunčevim zrakama tijekom nadolazećih mjeseci. Kako bismo lakše izdržale dio dana kad je najmudrije da se povučemo sa sunca, ova je sezona donijela niz fantastičnih serija, od kojih izdvajamo četiri s osobito moćnim protagonistkinjama za ljetni girl power boost!

The Great

Labavo temeljena na stvarnoj povijesti ruske carice Katarine Velike, The Great s Elle Fanning u glavnoj ulozi bogata je, duhovita, otkačena i napeta serija koja prati mladu ženu u ambicioznom i hrabrom pothvatu da s vlasti svrgne muža koji je istovremeno tiranin i prilična budaletina, te preuzme krunu sama. Uz kostime, opću dekadenciju i prikaz snage ženske odlučnosti, The Great pruža priličnu količinu zadovoljstva i zarazne samouvjerenosti.

I May Destroy You

Nova serija Michaele Coel provokativno je, dinamično, intenzivno, na momente mučno istraživanje suvremenih društvenih obrazaca milenijske generacije, s fokusom na seksualnost i seksualno zlostavljanje. I May Destroy You je serija koja ništa ne štedi i ništa ne dozira te prikazuje učestalost seksualnog nasilja do samih granica podnošljivosti, istovremeno prožimajući temu crnohumornim intervencijama i pokazujući borbu ljudi koji dožive i prežive seksualno nasilje da nastave sa životom, ne ostajući zarobljeni u traumi i tom segmentu svoga identiteta. Definitivno jedna od najznačajnijih serija ove godine.

Feel Good

Mae je komičarka i liječena ovisnica u procesu preuzimanja kontrole nad svojim životom, što se naravno ne pokazuje lakim pothvatom, osobito kad joj u život uđe nova ljubav i posve je zaokupi. Duhovita, topla i povremeno bodljikavo ironična, Feel Good zaista jest prilično feelgood, iako su teme s kojima se hvata ukoštac složene i povremeno teške, no to je samo čini višestruko vrijednom pažnje.

Mrs. America

Ako vam je ovoga proljeća nekim čudom promaknula, sada je idealno vrijeme za binge ove sjajne kvazi-povijesne serije o radikalnim feministkinjama i njihovim antagonistkinjama, koje predvodi zloglasna konzervativka Phyllis Schlafly. Osim što ima fantastičnu glumačku postavu, serija je uzbudljiva, pametna i višestruko inspirativna, osobito uz sjajnu seventies modu zbog koje ćete se zaželjeti posegnuti u modnu prošlost. Sedamdesete ionako doživljavaju revival!

Piše: Ana Fazekaš

Fotografije: Profimedia, IMDb

Pročitajte i...

Michaela Coel posvetila Emmy žrtvama seksualnog napastovanja i poslala važnu poruku piscima

Autorica serije 'I May Destroy You' osvojila je nagradu Emmy za najbolji scenarij i održala kratak, ali inspirativan govor

Serijska moda: grozni likovi u fantastičnoj garderobi

Donosimo najbolje odjevene anti-junakinje aktualnih hit serija

Ako ove godine pogledate samo jednu seriju, neka to bude ova

Potencijalno najbolja crnohumorna dramska serija ove godine definitivni je game-changer u galopirajućoj industriji

Veliki povratak modnih trendova iz hipi ere

Think retro – ove sezone veliki povratak doživljavaju hipi suknje, košulje sa špic kragnom i bluze s mašnom 

Veliki povratak old school suknje iz 70-ih

Sedamdesete su opet aktualne

Vodič kroz radikalne sedamdesete: tko je tko u seriji Mrs. America

Sve što trebate znati o glavnim akterima i akterkama oko diskusije za Equal Rights Amendment

▲ Povratak na vrh