Banksyjev dječak koji nas je umalo rasplakao

08.05.2020.

Banksyjeva zahvala medicinskom osoblju

U predvorju hitnog medicinskog prijema u bolnici u Southamptonu osvanuo je novi rad najslavnijeg street artista na svijetu – prikazuje dječaka koji se igra s novom najdražom superherojkom, lutkom u obliku medicinske sestre, sa zaštitnom maskom na licu, dok su pokraj njega u košu za smeće odbačeni Batman i Spiderman.

Ovim je radom, veličine jednog metra kvadratnog, britanski umjetnik odao počast medicinskom osoblju, ostavivši im i poruku:“ Hvala vam za sve što činite. Nadam se da će moje djelo barem malo razvedriti ovo mjesto, iako je većinom crno-bijelo“. Platno će u bolnici ostati do rujna, kad će biti prodano na aukciji, a novac od prodaje uplaćen u humanitarne svrhe. Banksy se svojim dječakom pohvalio i na Instagramu, dobivši brojne pohvale svojih obožavatelja.

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Behind the scenes: kako se zapravo snimaju scene seksa

Učimo od koreografkinje zaslužne za fantastičnu senzualnost u seriji "Normal People"

Filmovi koji su obilježili Manola Blahnika

Brigitte Bardot, James Dean i Bette Davis su među glavnim zvijezdama Blahnikovih favorita

Power dressing: kako trendseterice definiraju (i nose) moćnu modu?

Što zapravo znači 'power dressing' novog doba i - kako izgleda? Učimo modne lekcije od trendseterica koje znaju svu moć dobrog stila…

Strah od starenja

Davno ste odlučili dostojanstveno se prepustiti učinku vremena, ali niste ni primijetili kad ste počeli popuštati pod pritiskom okoline i zdvajati nad svojim odrazom. Jeste li svjesni razlike između vaše slike o sebi i načina na koji vas vide?

Kožna jakna: Povijest jednog odjevnog komada

Od borbenih aviona preko leđa zločestih momaka do stilske klasike

For Crying Out Loud ili o plakanju

Svi smo iskusili da nam osjećaji prerastu obujam prsa, počnu silom navirati na oči i spuštati nam se niz obraze u tankim mlazovima. Iako se ponekad ljutimo što nam oči propuštaju protiv naše volje, rijetko što toliko pročišćuje kao kvalitetna porcija plakanja. No kolika je važnost plača danas, kad se čini da suze više ne moramo toliko kriti? 

▲ Povratak na vrh