Banksyjev dječak koji nas je umalo rasplakao

08.05.2020.

Banksyjeva zahvala medicinskom osoblju

U predvorju hitnog medicinskog prijema u bolnici u Southamptonu osvanuo je novi rad najslavnijeg street artista na svijetu – prikazuje dječaka koji se igra s novom najdražom superherojkom, lutkom u obliku medicinske sestre, sa zaštitnom maskom na licu, dok su pokraj njega u košu za smeće odbačeni Batman i Spiderman.

Ovim je radom, veličine jednog metra kvadratnog, britanski umjetnik odao počast medicinskom osoblju, ostavivši im i poruku:“ Hvala vam za sve što činite. Nadam se da će moje djelo barem malo razvedriti ovo mjesto, iako je većinom crno-bijelo“. Platno će u bolnici ostati do rujna, kad će biti prodano na aukciji, a novac od prodaje uplaćen u humanitarne svrhe. Banksy se svojim dječakom pohvalio i na Instagramu, dobivši brojne pohvale svojih obožavatelja.

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

6 kultnih filmova u kojima su kostimografiju radili dizajneri A liste

Neke od najboljih kostimografija u filmskoj povijesti potpisuju Gaultier, Balmain, Chanel...

O tetovažama, njihovoj privlačnosti i implikacijama

Iako kultura tetoviranja nikad nije bila popularnija, recentna istraživanja pokazuju da su tetovaže i dalje razlog stigmatizacije, u doslovnom i prenesenom značenju, čak i među samim “kolegama po inku”

Behind the scenes: Kako se zapravo snimaju scene seksa

Učimo od koreografkinje zaslužne za fantastičnu senzualnost u seriji "Normal People"

Filmovi koji su obilježili Manola Blahnika

Brigitte Bardot, James Dean i Bette Davis su među glavnim zvijezdama Blahnikovih favorita

Otkrijte mračni glamur milanske vile

Villa Necchi Campiglio odiše ekscentričnim bogatstvom predratnih godina

Zašto plavuše nikad neće nadmašiti crnke

Iako stara holivudska izreka kaže da „gospoda preferiraju plavuše“, ankete otkrivaju nešto sasvim drugo: muškarci brinete doživljavaju kao atraktivnije i inteligentnije. Kad se sjetimo femme fatale „odreda“ na čelu s Avom Gardner i Elizabeth Taylor, jasno nam je o čemu pričaju

▲ Povratak na vrh