Cindy Sherman obožava eksperimentirati pa tako pretvara svoje Instagram objave u tapiserije

30.03.2021.

Kultna fotografkinja okušala se u novom mediju

Kao i mnogi od nas, slavna umjetnica pandemiju je provela istražujući nove hobije i bespuća internetskih aplikacija: pekla je sourdough kruh i zabavljala se na Instagramu. I dok na druge Instagram filteri i aplikacije poput Facetunea i Perfect 365 utječu na percepciju sebe samih, Cindy Sherman otkrila je potencijale novih tehnologija za vlastiti opus.

Fotografkinja poznata po izvrtanju rodnih uloga i kreiranju fiktivnih arhetipskih likova – navodno ih je oko 650! – poigravajući se s modom, perikama, makeupom, protetikom, a sada i digitalnom obradom.

Rezultate svojih najnovijih eksperimenata redovito dijeli s pratiteljima na Instagramu, no nezadovoljna slabom rezolucijom fotografija, odlučila ih je iz digitalnog u fizički svijet prenijeti – putem tapiserija, čiji su čvorovi poput opipljivih piksela.

U galeriji Sprüth Magers u Los Angelesu trenutno su izložene tapiserije izrađene prema njezinim Insta-objavama. Tapiserije od pamuka, vune, poliestera i akrila istkane su u Belgiji, odajući tako počast višestoljetnoj belgijskoj tradiciji izrade tapiserija.

Piše: K.S.

Foto: Instagram beatgrrrl

Pročitajte i...

Kraj jedne ere: Kako je selfie postao sinonim za selfish… i što pandemija ima s tim

Jeste li primijetili promjenu na društvenim mrežama? Nakon godina probijanja kroz nepregledne gomile fotošopiranih autoportreta, napućene usnice i Bambi eyes počinju nestajati s radara virtualne zbiljnosti. To je vrlo vjerojatno jedina pozitivna stvar koja nam se dogodila u 2020.

edo murtić

Izložba u čast 100. godišnjice rođenja Ede Murtića uskoro u Meštrovićevu paviljonu

Meštrovićev paviljon, Dom hrvatskih likovnih umjetnika, svoja vrata otvara uskoro za još jednu izložbu koja će svojim opusom ponovno iznenaditi, oduševiti i inspirirati posjetitelje. Velikan hrvatskog apstraktnog slikarstva Edo Murtić uljepšat će proljeće i ljeto u Zagrebu nizom događanja koja se organiziraju u njegovu čast.

'Hvala, ali radije bih umrla nego nosila Crocsice'

Victoria Beckham imala je zanimljiv odgovor na dizajnerski dar Justina Biebera

Djevojka koju obožavamo pratiti: Marta Cygan

Njezin je Instagram profil posveta životu u ful koloru, prepun jarkih nijansi, egzotičnog bilja i mode neopterećene trendovima…

Nedostaju vam putovanja? Donosimo mali modni eskapizam u europske metropole

Modne blogerice izravno prenose kulturu gradova u kojima žive svojom estetikom i stilom

▲ Povratak na vrh