Fotograf stila

06.05.2014.

U londonski V&A stiže još jedna veličanstvena izložba

Nakon vijesti da će londonski muzej Victoria & Albert iduće godine u postavu imati izložbu Alexandera McQueena, ‘Savage Beauty’, objavili su da već ove jeseni u muzej stiže spektakularna retrospektiva američko-njemačkog fotografa Horsta P. Horsta.

Jedan od najboljih modnih fotografa 20. stoljeća, Horst je fotografirao legendarne dizajnere na djelu, poput Coco Chanel i Else Schiaparelli, te je bio blizak prijatelj umjetnika Salvadora Dalija u doba kad su oboje živjeli u New Yorku. Izložba ‘Horst: Photographer of Style’ će osim njegovih najpoznatijih djela uključivati i neobjavljene printove na kojima se nalaze zvijezde poput Bette Davis, Rite Hayworth i Noel Coward.

“Horst je bio jedan od najvećih modnih ali i društvenih fotografa te je proizveo neke od najprovokativnijih i najslavnijih fotografija prošlog stoljeća”, izjavio je Martin Roth, direktor muzeja V&A.

Foto: Victoria & Albert, press

Pročitajte i...

Kimono: Novo lice japanskog klasika

Dinamična povijest kimona kao fokus nove izložbe londonskog muzeja Victoria & Albert

Novi pogled na Diorovu povijest

Nakon Pariza, izložba Christian Dior: Designer of Dreams postavljena u Londonu

Zavirite u malu enciklopediju modnih dodataka

Ljubitelje mode sigurno će zanimati tri nova izdanja Victoria & Albert muzeja posvećena modnim dodacima

Savage Beauty

Najuspješnija modna izložba... ikad!

Rad Alexandera McQueena fascinira ljubitelje mode i odijevanja što potvrđuju podaci posjećenosti - gotovo pola milijuna ljudi prošetalo je slavnim muzejom Victoria&Albert kako bi pogledali radove prerano preminulog dizajnera

U potrazi za luksuzom

Što je luksuz? Prilično kompleksno pitanje. Odgovor je nemoguće dati u jednoj rečenici, ali detaljna izložba mogla bi se približiti rješenju...

Povratak u London

Izložba Alexandera McQueena u muzeju Victoria&Albert se ne propušta

▲ Povratak na vrh