Ljetna atrakcija Dubrovnika

Design Tourism Expo & Store, prodajna izložba hrvatskih dizajnera, ljetna atrakcija Dubrovnika
17.07.2014.

Brojni turisti te Dubrovčani oduševljeni prodajnom izložbom hrvatskog dizajna

Prodajna izložba hrvatskih dizajnera ‘Design Tourism Expo & Store’ u kratkom je roku postala jedno od najposjećenijih odredišta domaćih i stranih gostiju te Dubrovčana koji su prepoznali vrijednost hrvatskog dizajna i proizvoda izloženih u renesansnoj Luži u središtu Dubrovnika. Na vrhuncu ljetne sezone kada je Dubrovnik prepun gostiju iz cijeloga svijeta, prodajna izložba nudi autohtone suvenire te obogaćuje kulturno-turističku ponudu što posebno cijeni i Grad Dubrovnik koji je podržao ovaj projekt, kao i građani Dubrovnika koji rado svraćaju i, kako su potvrdili, pronalaze idealne komade za svoj dom i za sebe.

 

Design Tourism Expo & Store, prodajna izložba hrvatskih dizajnera, ljetna atrakcija Dubrovnika

 

Svake godine dvadesetak mladih hrvatskih dizajnera sudjeluje u kreativnom istraživanju i propitivanju sociologije turizma. Promišljajući razne elemente i puteve paralelne turističke stvarnosti pokušavaju proširiti iskustva, te interpretirati tradiciju na nov, nostalgičan ili humorističan način. Rezultati su predmeti, priče ili scenariji iz kojih se nazire neki budući turizam, gdje se u jednakim dijelovima isprepliću postojeće kulturno naslijeđe i stvarna turistička iskustva. Dubrovnik se, kao sjecište puteva turista koji dolaze iz raznih dijelova svijeta morem, kopnom ili avionom, pokazao idealnim mjestom za ovu prodajnu izložbu, a stranci koji posjete Lužu ne kriju svoje oduševljenje talentiranim dizajnerima i njihovim proizvodima. Što se tiče proizvoda koji se za sada najbolje prodaju, to su svi proizvodi Sonde, Hommage supi, za koje čak postoji i lista čekanja dok roditelji s djecom obožavaju Boye. Ogroman je interes stranaca za namještajem tvrtke Artisan kao i Revolve čija se dostava za Manchester upravo dogovara. Brand Adrian, Ivane Omazić, hit je među Dubrovčankama, a T-shirti iz serije Gradovi s motivima Dubrovnika, Splita i Zadra omiljeni su suvenir stranaca. Sheriff&Cherry sunčane naočale žele svi, a za nekim proizvodima, poput lampi Mini Me Filipa Gordona Franka postoji interes od inozemnih concept storeova.

 

Design Tourism Expo & Store, prodajna izložba hrvatskih dizajnera, ljetna atrakcija Dubrovnika

Marko Macan i Mirko Bošković

 

O važnosti ove izložbe svjedoči i izvrsna posjećenost, i to ne samo turista nego i brojnih javnih osoba poput glumca Livija Badurine, arhitekta Marka Dabrovića, vaterpolista Juga Mihe Boškovića i Marka Macana, a osim njih, i svjetski poznata imena dizajna poput Camille Kovac posjetili su i podržali ovu izložbu.

U prodajnoj izložbi, između ostalih, sudjeluju hrvatski brendovi Kvadra, Element, Sheriff & Cherry, Adrian, I-GLE i dr., te brojna renomirana imena hrvatskog dizajna, kao npr. Numen, Grupa, Manufakturist, Filip Gordon Frank, Sanja Rotter, Marko Pavlović, Maja Mesić, Ruđer Novak Mikulić i Marija Ružić, Oaza, Ksenija Jurinec i drugi. Prodajna izložba bit će otvorena do 24. kolovoza, a proizvodi se mogu kupiti uz 10% popusta za plaćanje MasterCard i Maestro karticama.

Foto: press

Pročitajte i...

Haljine najpoznatije kolumbijske dizajnerice Johanne Ortiz stigle u Maria Store!

Pre-Fall kolekcija 2019. u dubrovačkom i zagrebačkom concept storeu Maria

Koji su najisplativiji gradovi za odmor u Europi?

Zagreb nije na listi, no Dubrovnik je na 16. mjestu

Što sve obići na jednodnevnom izletu u Dubrovnik

Donosimo vam lokalne tajne kako najbolje iskoristiti vrijeme u Dubrovniku

Iskoristite posljednje dane dubrovačkog Elle Boutiquea!

Ljetne kolekcije poznatih domaćih dizajnera u prodaji su do 15. kolovoza

Zavirite u dubrovački Elle Boutique

Saznajte kako smo prezentirali hrvatske modne dizajnere na jednoj od najluksuznijih jadranskih destinacija

VIP party svečanog otvorenja dubrovačkog Elle Boutiquea

Ovog vikenda smo svečano otvorili još jednu modnu priču - Elle Boutique Dubrovnik

▲ Povratak na vrh