Martina Filjak i Ivan Repušić otvaraju festival BEETHOVENplus

14.09.2020.

Svečanim koncertom na kojem će Festivalskim orkestrom ravnati maestro Ivan Repušić i nastupiti pijanistica Martina Filjak, 14. rujna u 20 sati, u Hrvatskom glazbenom zavodu započinje donatorski festival BEETHOVENplus. Festivalski orkestar čine violinisti Martin DraušnikMarin MarasAlina GubajdullinaLana AdamovićEleonora HilMartin KrpanAna Paula KnapićDarko FrankovićVal BakračTamara Mihojević i Ivo Jukić, violisti Krešimir Petar PustičkiLucija BrnadićMarija Andrejaš i Tajana Škorić, violončelisti Branimir PustičkiZita Draušnik i Neva Begović te kontrabasisti Nikša Bobetko i Antal Papp.

Violončelistica u ulozi umjetničke ravnateljice

Za vrhunski program festivala BEETHOVENplus kojim se skupljaju sredstva za obnovu HGZ-a zaslužna je umjetnička ravnateljica Kajana Pačko, vrsna violončelistica, dobitnica brojnih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima te rado viđena gošća na najznačajnijim europskim pozornicama. Kajana je uspjela okupiti sjajne umjetnike pa će gledateljstvo moći uživati u ponajboljim izvedbama Beethovena i mnogih drugih skladatelja.

Kajana Pačko

Do 24. rujna publiku će svojim izvedbama oduševljavati Papandopulo kvartetPetrit ÇekuKrešimir StražanacDanijel DetoniZita DraušnikNadia Varga ModrićVid VeljakDora IvekovićBranimir PustičkiPetra GilmingLatica AnićKrešimir StarčevićKajana PačkoIvan KrpanMartin Krpan i Zagrebački puhački trio.

Petrit Çeku

Mladi virtuozi i program za djecu

Festival okuplja vrhunske umjetnike te mlade glazbene nade pa će na pozornici Velike dvorane HGZ-a nastupiti i talentirani glazbenici Eva ŠulićTonka Javorović i David Vuković, okupljeni u Klavirskom triju Eusebius te učenici Glazbene škole Pavla Markovca. Petra Haisinger i njena Glazbaonica ljubav pripremili su poseban program za djecu od 5 – 12 godina „Dobro jutro, gospodine Beethoven!“ koji će najmlađima na zabavan i zanimljiv način približiti lik i djelo glasovitog skladatelja.

Glazbaonica Ljubav

U dvorani i online

Sukladno epidemiološkim mjerama u Velikoj dvorani biti postavljeno 120 sjedećih mjesta, na ulazu će biti osigurani dezinficijensi i mjerenje temperature, a ulaznice za koncerte u dvorani mogu se kupiti na blagajni HGZ-a ili online: https://hgz.kupiulaznicu.hr/. Festival BEETHOVENplus biti će dostupan i online, za live streaming koncerata brinut će se Nikola Mihaljević, Marko Pletikosa, Pero Mihojević i Tomislav Felbar, a ulaznice potražite na poveznici: https://www.entrio.hr/events?s=BEETHOVENplus.

Tekst i fotografije: Press

Pročitajte i...

Najveći festival zdravlja, vitalnosti i ljepote na otvorenom - Sensa Dan u parku Maksimir

Sensa Dan - održat će se u zagrebačkom Parku Maksimir, ovu nedjelju 20. rujna, od 10 do 19 sati!

Odlična zabava za velike i male ovaj vikend – Family Day u zagrebačkom parku Zrinjevac!

Koncerti, zabavno-plesni program, dječje predstave, edukativne radionice, sportske aktivnosti za velike i male – sve vas to čeka sutra, u subotu 19. rujna, na Family Dayu na Zrinjevcu u sklopu Europskog tjedna mobilnosti

Safička moda: najstylish lezbijke na filmu

Od Angeline Jolie u ulozi prvog otvoreno queer supermodela do ultimativno chic Cate Blanchett u ekranizaciji književnog klasika, ovo su naše najdraže filmske queer junakinje s fantastičnim smislom za stil

Put do otkrivanja optimalne beauty rutine nikad nije bio lakši

Sanjate o personaliziranim uputama koje će vam otkriti točno koje proizvode morate uvrstiti u svoju beauty rutinu? Stručnjaci iz Farmacije imaju savršeno rješenje za vas.

▲ Povratak na vrh