Objavljene nominacije za ovogodišnji Zlatni globus

13.12.2016.

Kao što je bilo očekivano, prestižnu utrku predvodi film "La La Land"

S čak sedam osvojenih nominacija, mjuzikl “La La Land” o kojem se nije prestalo pisati od njegove rujanske premijere u Cannesu, s Emmom Stone i Ryanom Goslingom u glavnim ulogama, predvodi ovogodišnju utrku za Zlatne globuse. Redateljskom ostvarenju Damiena Chazellea smiješe se tako nagrade za najbolji film u kategoriji mjuzikla i komedije, najbolji scenarij te za najbolju glavnu žensku i mušku ulogu u istoj kategoriji.

Drama o mladiću koji odrasta u siromašnoj četvrti u Miamiju, “Moonlight“, sljedeća je s čak šest nominacija, a prati je još jedna emocionalna drama, “Manchester By The Sea“, s pet nominacija. U kategoriji drame nominirani su i filmovi “Hell Or High Water”, “Lion” i “Hacksaw Ridge” Mela Gibsona.

 

Jackie

Natalie Portman u filmu “Jackie”

 

Nominacije za najbolju glumicu u kategoriji drame dobile su Amy Adams (“Arrival”), Natalie Portman (“Jackie”), Jessica Chastain (“Miss Sloane”), Isabelle Huppert (“Elle”), i Ruth Negga (“Loving”).

Za najboljeg glumca u istoj kategoriji nominirani su Viggo Mortensen (“Captain Fantastic”), Denzel Washington (“Fences”), Casey Affleck (“Manchester By The Sea”), Joel Edgerton (“Loving”), i Andrew Garfield (“Hacksaw Ridge”).

Dodjela koju će voditi komičar i talk show voditelj Jimmy Fallon održat će se 8. siječnja u Los Angelesu.

Kompletan popis nominacija možete pogledati na službenim stranicama Zlatnih globusa.

N.K.

Foto: Profimedia

Pročitajte i...

Najbolji glamurozni i malo manje glamurozni momenti s dodjele Zlatnih globusa

Još uvijek smo u čudnom pandemijskom razdoblju pa su se neki dobitnici, voditeljice i prezenteri pojavili na crvenom tepihu i pozornici dok se većina nominiranih na dodjelu uključila putem videopoziva i dokazala - zvijezde su baš poput nas!

'Emily u Parizu' se smiješi Zlatni globus?! I još neke iznenađujuće nominacije...

Napokon više ženskih imena na popisima nominiranih, no neki izostavljeni naslovi izazvali negodovanje

Filmska stilska inspiracija: zelena haljina

Pustite zasad malu crnu i Valentino crvenu, neka vas inspirira raskoš ovih zelenih haljina koje su zasjale na filmskim platnima…

Best dressed sa sinoćnje dodjele Zlatnih globusa

Čiji su nam stylinzi zapeli za oko?

Koje je značenje najpopularnijeg modnog dodatka na Zlatnom globusu?

Godina dana nakon pojavljivanja, Time's Up pokret nije zaboravljen

▲ Povratak na vrh