Ostajete bez ideja? Donosimo 7 podcastova protiv čame i osame

24.04.2020.

Umjetnost, književnost, ljubav, humor, životne mudrosti...

Izvanredne mjere polako popuštaju, ulice su svakim danom sve prometnije, a mi smo u niskom startu da izvedemo proljetne krpice u kvalitetnu šetnju, ali čini se da se moramo još maaalo strpjeti. Nestrpljive kakve jesmo, pronašle smo šest odličnih podcastova kojima ubrzavamo vrijeme!

Umjetnost

The Great Women Artists

Povjesničarka umjetnosti Katy Hessel, koja inače radi na posebnim projektima i izložbama u Victoria Miro Gallery u svom podcastu slavi umjetnice i njihov rad kroz intervjue s ključnim figurama međunarodne umjetničke scene.

Književnost

Bookclub

Ultimativni podcast za knjiške moljice temelji se na 200 arhivskih epizoda emisije Bookclub koje su emitirane na BBC Radio 4. Voditelj James Naughtie živo razgovara s masom književnih zvijezda poput Dona DeLilla, Elizabeth Strout, Naomi Alderman, Muriel Spark…

Gilmoreice i onkraj

Gilmore Guys

Ako su Gilmoreice za vas nedodirljivi klasik, možda ovaj podcast nije za vas, ali ako želite čuti nešto što je istovremeno intenzivna analiza, parodija i prilika da se na osnovu događaja iz Gilmore Girls priča o svemu ostalome, urnebesni Demi Adejuyigbe i Kevin T Porter, uz gostujuće pojačanje drugih komičara i komičarki, bit će savršeni suputnici za ove dane u iščekivanju.

Feminizam, humor i politika

Hysteria

Politički angažirana i informirana komičarka Erin Ryan vodi ovaj podcast kako se suočene s vijestima koje ponekad djeluju kao da su iskočile iz distopijskog romana ne bismo osjećale same. Svaki tjedan Ryan komentira aktualna događanja s probranim gošćama, zadržavajući smisao za humor u lice ludilu svijeta uz obavezni girl power.

Ljubav i veze

Where Should We Begin?

Svjetski renomirana terapeutkinja specijalizirana za seks i veze, Esther Perel, čija je sjajna knjiga Parovi u zatočeništvu (proročanski, ha?) izašla i kod nas oko prošlog Valentinova u ovom podcastu odgovara na pitanja svojih slušateljica i slušatelja te daje savjete za niz situacija iz kojih se želimo izvući, a ne znamo odakle početi.

Životne mudrosti

Dear Sugar

Nastao na temelju istoimene savjetodavne kolumne fantastične Cheryl Strayed (ako vam je slučajno promaknula, obećavam da je to nevjerojatno dobro štivo) ovaj podcast odgovara na najrazličitije teme i probleme koji stižu iz publike. Uz Strayed je na podcastu Steve Almond, a oboje su nevjerojatno otvoreni, britki, duhoviti i iskreni. Apsolutni must-hear!

Život na Marsu

MarsCorp

Ako vam je pak dosta neposredne stvarnosti, bacite uho podcastu MarsCorp koji se odvija na Marsu 2072. godine i prati urnebesnu protagonistkinju E. L. Hob na misiji da transformira crveni planet u varijaciju na Zemlju. Međutim, tamo nailazi na disfunkcionalno društvo u kojem najprije mora naučiti živjeti kako bi realizirala svoj plan. Definitivna preporuka za ljubiteljice britanskog crnog humora!

Piše: Ana Fazekaš

Fotografije: Instagram, IMDb

Pročitajte i...

Iskrivljena stvarnost umjetnice Alexe Meade koja će vas oduševiti

Umjetnica čija će vas djela natjerati da se pogledate dva put

Kako je (i o čemu je) sniman prvi film napravljen u potpunosti u izolaciji

Zendaya i John David Washington zvijezde su romantične drame napisane i snimljene u tajnosti tijekom izolacije

Pažnja! Vaš novi najdraži podcast je stigao!

Ovo je najbolja vijest koju smo čule ovaj mjesec

Kako zaštititi kožu lica od plave svjetlosti koju emitiraju digitalni uređaji?

Saznali smo sve o tome kako sačuvati blistav i svjež ten sad kad provodimo više vremena pred ekranima

Najnoviji gastro hit na Instagramu: Art Focaccia

Ukusna plosnata pogača prelivena maslinovim uljem i začinima, složit ćete se, baš i nije fotogenična. No, uz nekoliko vlati vlasca i cherry rajčica pretvara se u pravo malo umjetničko djelo

▲ Povratak na vrh