Poznati umjetnički sajam The Other Art Fair preselio se na internet!

18.04.2020.

Odlična vijest za sve ljubitelje suvremene umjetnosti!

Ako pratite zbivanja u suvremenoj umjetnosti, zasigurno ste čuli za međunarodne sajmove koji se diljem svijeta održavaju pod zajedničkim nazivom The Other Art Fair, te prezentiraju najsvježije umjetničke talente. Ovogodišnji sajmovi trebali su se održati tijekom ožujka, travnja i svibnja u Londonu, Sidneyu, Los Angelesu, New Yorku, Dallasu, Chicagu  te Melbourneu, ali su dakako, zbog trenutne situacije odgođeni na neodređeni period.

No, ljubitelji suvremenih umjetničkih strujanja sve ove talente ipak mogu otkriti jer su se sajmovi iz Londona i Sydneya preselili online! Sve najavljene sudionike izložbi možete upoznati u miru vlastitoga doma, a ako ste u mogućnosti i nabaviti neka od djela, te ukrasiti mjesto na kojem provodite sve sate svojih trenutnih dana. Ovo su još ne potpuno afirmirani umjetnici pa cijene kreću već od prihvatljivih dvjestotinak funti. A tko zna, ako imate dobro oko, možda će baš taj nepoznati umjetnik kojeg sada otkrijete postati novi David Hockney ili Andy Warhol, pa će vam se ulaganje višestruko isplatiti! Osim mogućnosti cjelodnevnog švrljanja online studijima umjetnika, organizatori spremaju i svakodnevna Q+A druženja s talentima, te kreativne izazove u kojima možete otkriti vlastiti umjetnički potencijal.

Između više od 200 prisutnih umjetnika, svatko može pronaći nešto za sebe. Nama su se posebno svidjele divne slike interijera umjetnice Dawn Beckles, kao i zabavne „ crtarije“ na tragu omiljenog nam Jean-Michel Basquiata, poznatog komičara Noela Fieldinga. Organizatori najavljuju skoro otvaranje online verzija i ostalih odgođenih sajmova, pa se čini da ćemo imati napretak materijala uz koje ćemo moći kratiti duge izolacijske dane virtualno se družeći sa umjetnicima iz cijeloga svijeta!

 

Piše: Jasna Rausavljević

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Iskrivljena stvarnost umjetnice Alexe Meade koja će vas oduševiti

Umjetnica čija će vas djela natjerati da se pogledate dva put

Bajkoviti nadrealizam Tima Walkera

Tim Walker je čarobnjak. Na drveću uzgaja kolače, vozi pletene automobile, pod njegovim čarobnim štapićem na fasadama engleskih dvoraca cvjetaju šareni baloni, leteći tanjuri idu u lov na lisice, a dnevnim boravkom kruži Spitfire..

Art protiv korone – kako pandemiju i socijalnu izolaciju doživljavaju kreativci?

Kako pandemiju i socijalnu izolaciju doživljavaju kreativci? Otkrijte u svibanjskom izdanju Ellea koji vas čeka na svim kioscima! Elle – ljepota je unutra

ELLE profil: Tko je Lily Scout Kwong?

Naoružana božurima i mahovinom u borbi za bolji svijet

Ostajete bez ideja? Donosimo 7 podcastova protiv čame i osame

Umjetnost, književnost, ljubav, humor, životne mudrosti...

▲ Povratak na vrh