Pripremaju se novi Pirati s Kariba, a glavnu ulogu će ponijeti – Margot Robbie!

29.06.2020.

Jack Sparrow who?

Franšiza Pirati s Kariba već je nakupila godina i iako još uvijek drži neku vrstu kultnog statusa u avanturističkom žanru, interes publike znatno je opao kroz godine. Ipak, čini se da Hollywood nije spreman odustati od nekoć prilično lukrativnog koncepta te ga je odlučio revitalizirati kroz novu inačicu, ovoga puta predvođenu ženskom postavom.

Iako se uvijek obradujemo kad se priprema film s moćnim ženama u prvom planu, dosadašnje nas iskustvo uči da je kod ovakvih zahvata da se dominantno «muški» film rekreira u «ženskoj» inačici uglavnom riječ o potezu očajnika da se spasi brend kojem je već prošao rok trajanja, a finalni je proizvod gotovo redovito razočaravajući čak i kad je casting pun imena A-liste (Ocean’s Eight? Ghost Busters?). Usuđujemo li se nadati da će ovoga puta biti drugačije?

Projekt je najavljen, ne kao spinoff, nego kao posve originalna priča unutar univerzuma Pirata s Kariba, no detalji o planovima drže se u tajnosti i trenutno znamo samo da će glavnu ulogu ponijeti Margot Robbie, koja se dosad dokazala u širokom spektru glumačkih pothvata, dok će scenaristica projekta biti Christina Hodson, koja je s Robbie već surađivala na filmu Birds of Prey, a osim toga potpisuje nekoliko srodnih akcijskih spinoff projekata – Bumblebee, The Flash i Batgirl.

A pitanje koje postavljaju svi koji su ikada bili fanovi Pirata glasi – hoće li Johnny Depp biti dijelom projekta? Zasad nije jasno, no kako je Depp do grla u sudskom procesu s bivšom ženom te se čini da se ovaj film teži odmaknuti od svojih prethodnika, nagađanja su da Jack Sparrow neće ploviti ovim morima, što je izazvalo prilično negodovanje duž twittersfere. S druge strane, mnogi su dosad nezainteresirani za piratske priče iskazali interes za ovu varijaciju na temu, a možemo reći da smo i mi oprezno znatiželjne što bi se tu moglo dogoditi. U iščekivanju novih informacija, zamišljamo Robbie u piratskoj uniformi i razmazanom eyelineru…

Piše: Ana Fazekaš

Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Margot Robbie je neprepoznatljiva u novoj ulozi

Za potrebe novog filma Davida O. Russela, Robbie se transformirala u tamnokosi vamp

Kulturalna aproprijacija: Tko, što, kako, čije?

Od spotova koji su povučeni nakon samo nekoliko sati preko bojkota brendova do nebrojenih online napada i gotovo jednako nebrojenih isprika javnih osoba - kulturalna aproprijacija danas je postala diskurzivno bojno polje. No što je ona zapravo i kako o njoj danas govoriti?

Najbizarniji momenti iz ljubavnog života Johnnya Deppa i Amber Heard

Još od suđenja O.J Simpsonu nije neki sudski spor izazvao toliko zanimanja kao onaj između Deppa i britanskog tabloida “The Sun”. Holivudska zvijezda tužila je magazin jer su ga proglasili zlostavljačem žena i to na osnovu izjava njegove bivše, pa trenutno oboje u Londonu iznose svoju stranu priče. I puno prljavog veša…

Margot Robbie je opsjednuta ovim japanskim beauty brendom

Jeste li čuli za omiljeni brend celebrity vizažista?

▲ Povratak na vrh