Svjetska premijera ‘Otoka ljubavi’

Otok ljubavi
11.08.2014.

Film bosanskohercegovačke redateljice predstavljen je na švicarskom filmskom festivalu

Film ‘Otok ljubavi’ redateljice Jasmile Žbanić premijerno je prikazan na  67. Locarno Film Festivalu. Uz redateljicu Jasmilu Žbanić svjetskoj premijeri filma prisustvovali su i glumci Ariane Labed, Ermin Bravo, Leon Lučev (ujedno i jedan od producenata filma), Lee Delong, direktorica fotografije Christine A. Maier, producenti Damir Ibrahimović, Andrea Štaka i Thomas Imbach, kompozitor Balz Bachmann te montažerka Isabel Meier.

 

Otok ljubavi

 

Svjetska premijera filma održana je u okviru programa Piazza Grande koje je ujedno s 8000 mjesta jedno od najvećih otvorenih kina u Europi. Zbog kiše organizatori su premijeru filma, pored projekcije na Piazze Grande, održali i u zatvorenom prostoru FEVI  koji prima oko 3.000 gledatelja i koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta.  Uobičajeno za Locarno Film Festival je da se projekcije u otvorenom kinu ne otkazuje, tako da je uz projekciju u dvorani FEVI, film u otvorenom kinu Piazza Grande pratilo oko 4.000 posjetitelja kojima ni kiša nije mogla pokvariti ugođaj.

Nakon Locarno Film Festivala, ‘Otok ljubavi’ imat će i svoju regionalnu premijeru, 16. kolovoza 2014. na jubilarnom 20. izdanju Sarajevo Film Festivala.

Foto: press

Pročitajte i...

Što o Arethi Franklin govore kostimi u filmu 'Respect'

U biopicu možemo vidjeti vintage i ručno rađene komade, a izrada samo jedne haljine trajala je tri mjeseca

Olivia Wilde objavila teaser svog novog filma

S nestrpljenjem iščekujemo film 'Don't Worry Darling' u kojem glavne uloge tumače Florence Pugh i Harry Styles

Najglamurozniji filmski festival u regiji vratio je sjaj na crveni tepih i ulice Sarajeva

Raskoš, glamur i dobri filmovi vladaju 27. Sarajevo Film Festivalom

Filmske poslastice u Sarajevu

U sklopu programa U fokusu ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala prikazat će se najbolja ostvarenja regionalne kinematografije iz protekle i ove godine od kojih su neka ostvarila uspjeh na prestižnim filmskim festivalima širom svijeta

Pet filmova zbog kojih ćete poželjeti otputovati na jug Francuske

Ovi divni filmovi naveli su nas da počnemo sanjariti o romantičnom jugu Francuske

▲ Povratak na vrh