Najbolji čovjekov prijatelj

30.04.2014.

U Tiflološkom muzeju u Zagrebu otvorena je izložba naziva „Psi anđeli"

Riječ je o Izložbi fotografija autora Roberta Orlića, a organizaciju potpisuje Marjan Alfonzo Sesar, ravnatelj Centra za rehabilitaciju Silver. Izložba je posvećena čovjekovu najboljem prijatelju, s posebnim naglaskom na pse pomagače, odnosno terapijske i rehabilitacijske pse te pse vodiče Centra Silver. A, njezin je cilj, među ostalim – osnaživanje sudjelovanja osoba s invaliditetom u svim segmentima svakodnevnog života. Izložbom se, naime, želi skrenuti pozornost na položaj osoba s invaliditetom, kao i pasa pomagača.

 

Psi anđeli

 

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s ivanliditetom, gospođa Višnja Fortuna u društvu voditeljice Barbare Kolar, najavila je i ciljeve koji se nastoje ostvariti ovom izložbom: ”Ovom izložbom ujedno i započinje „CUTE DOG” kampanja projekta 4P, kojeg provodi Centar za rehabilitaciju Silver. Projekt 4P – Podrška + Poslodavci + Posloprimci = Posao, ima za cilj pružiti podršku posloprimcima, osobama s invaliditetom, u ostvarivanju njihovog temeljnog prava na rad i poslodavcima u zakonskoj obvezi zapošljavanja osoba s invaliditetom. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda i odnosi se prvenstveno na zapošljavanje mladih osoba s invaliditetom.”

 

Višnja Fortuna s Barbarom Kolar

S otvorenja izložbe – Višnja Fortuna s Barbarom Kolar

 

Kako se ulaskom u EU hrvatski poslodavci susreću sa sve većim socijalnim teretima koji uključuju i obvezu zapošeljavanja osoba s invaliditetom, ovakvi projekti sve će biti korisniji javnosti kako bi se upoznala građane s novim pravima ali i odgovornostima koje nam je donio ulazak u obitelj Europske Unije. Izložba je otvorena do 7. svibnja.

 

Fotografije: press

Pročitajte i...

Svečano otvorenje izložbe fotografija "Iza Grada" Mare Bratoš

Sinoć je u Galeriji Kranjčar, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, svečano otvorena izložba fotografkinje Mare Bratoš „Iza Grada“. Izložba ostaje otvorena do 05. studenog, a može se pogledati svakog radnog dana od 11 do 19 sati.

Otvoren 35. Salon mladih

U Domu hrvatskih likovnih umjetnika svečano je otvorena izložba 35. salon mladih.

Najava izložbe Mare Bratoš – „Iza grada“

Nakon otvorenja izložbe u Dubrovniku, fotografkinja Mara Bratoš u Galeriji Kranjčar, 22. listopada u 19:00 sati otvorit će izložbu fotografija „Iza Grada“. Izložba ostaje otvorena do 26. listopada, a može se pogledati svakog radnog dana od 11 do 19 sati.

Prijateljstvo Cindy Sherman i Stelle McCartney rezultiralo izložbom

Kolaboracija između Cindy Sherman i Stelle McCartney najnoviji je u nizu izleta ove umjetnice u modni svijet

Svečano otvorena pop up izložba berlinske galerije Société u srcu Zagreba

Sinoć je u centru Zagreba, u Dežmanovoj ulici svečano otvorena prva pop up izložba berlinske galerije Société koja je okupila brojne zaljubljenike suvremene umjetnosti, umjetnike i kolekcionare.

Svi jesenski hot-spotovi za industrijsku umjetnost i dizajn

Bijenale Industrijske umjetnosti ove jeseni zauzima nekoliko fantastičnih pozicija i donosi mnoštvo sjajnih umjetnica i umjetnika

▲ Povratak na vrh