Nakon 75 godina otkrivena zaboravljena slika Salvadora Dalija

27.02.2018.

Zaboravljena bezimena slika Salvadora Dalija ugledala je svjetlo dana na izložbi u njujorškoj galeriji Heather James

Nicolas Descharnes, stručnjak za Dalijeve radove (koji je inače utvrdio autentičnost prve Dalijeve nadrealističke slike, “The Intrauterine Birth of Salvador Dali”, potvrdio je u intervjuu za Artnet, da je ova zaboravljena slika bez imena doista autentična. Radi se o slici iz jedne privatne kolekcije koja, prema analizi pigmenata datira iz 1932. godine, a prikazuje prozor na kući u Port Lligatu u Španjolskoj, u kojoj su stanovali Salvador Dali i njegova supruga Gala od 1932. do 1982. godine. Ta je kuća danas muzej otvoren za javnost, a slika nosi potpis Gala Salvador Dali što je za Descharnesa bila dodatna potvrda autentičnosti ove slike.

Ova je slika nakon više od 75 godina ponovno izložena u njujorškoj Heather James Fine Art Gallery, a pogledati se može tek uz prethodnu najavu i ugovaranje termina.

Salvador Dali, Untitled, 1932.

Piše: N.B.
Foto: Profimedia / Heather James Fine Art Gallery

Pročitajte i...

Iskrivljena stvarnost umjetnice Alexe Meade koja će vas oduševiti

Umjetnica čija će vas djela natjerati da se pogledate dva put

Bajkoviti nadrealizam Tima Walkera

Tim Walker je čarobnjak. Na drveću uzgaja kolače, vozi pletene automobile, pod njegovim čarobnim štapićem na fasadama engleskih dvoraca cvjetaju šareni baloni, leteći tanjuri idu u lov na lisice, a dnevnim boravkom kruži Spitfire..

Art protiv korone – kako pandemiju i socijalnu izolaciju doživljavaju kreativci?

Kako pandemiju i socijalnu izolaciju doživljavaju kreativci? Otkrijte u svibanjskom izdanju Ellea koji vas čeka na svim kioscima! Elle – ljepota je unutra

ELLE profil: Tko je Lily Scout Kwong?

Naoružana božurima i mahovinom u borbi za bolji svijet

Ostajete bez ideja? Donosimo 7 podcastova protiv čame i osame

Umjetnost, književnost, ljubav, humor, životne mudrosti...

▲ Povratak na vrh