New York City u borbi za prirodnu kosu

21.02.2019.

Korak naprijed protiv diskriminacije

Mnoge žene afričkog podrijetla koje žive u Americi susrele su se s nekim oblikom disckriminacije zbog njihovog odabira da svoju kosu ne tretiraju štetnim kemikalijama za izravnavanje ili skrivaju ispod perika i umjetne kose.

 

 

U kolovozu prošle godine, 11-godišnja učenica iz Louisiane bila je izložena diskriminaciji zbog nošenja pletenica u školi, frizure koja je očito bila u suprotnosti sa pravilima škole što se tiče prirodne kose, dok su hrvačici iz Floride tijekom natjecanja naredili da odreže dreadove.

Žene u Americi su često bile ponižavane i ukorjenjivane zbog nošenja prirodne kose, ali s novim smjernicama koje je utvrdila Gradska komisija za ljudska prava u New Yorku, “policijski nadzor” nad prirodnom kosom bliži se kraju – barem što se tiče New York Cityja – prema tvrdnji New York Timesa.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Digital Entrepreneur (@lornamabuku) on Feb 20, 2019 at 5:09am PST

 

Nova promjena daje mogućnost onima koji su iskusili uznemiravanje ili diskriminaciju zbog svoje prirodne kose da poduzmu pravne mjere protiv pojedinaca koji krše nove smjernice u iznosu do 250.000 američkih dolara, a komisija može ući i promijeniti unutarnju politiku firmi i institucija ptrotiv kojih se digne tužba ako je potrebno. Nova politika će štititi pojedince na javnim površinama, uključujući restorane i druge poslovne subjekte, kao i na radnim mjestima i u privatnim i javnim školama, gdje je diskriminacija česta.

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Studio 54

Studio 54: disco raj koji je obilježio njujoršku party scenu

Kad već ne možemo otputovati u New York na izložbu o kultnom Studiju 54, donosimo vam priču o najpoznatijem klubu svih vremena

Umjetnost i moda u novom Loewe butiku u New Yorku

Butik koji pomalo podsjeća na galeriju

Moschino doveo visoku modu u njujorški metro!

Mnoge su fashionistice samo zbog Moschina prvi puta kročile nogom u dobri stari vagon metroa

Dugo očekivano otvorenje jednog od najpoznatijih muzeja na svijetu

MoMA je ponovno otvorila svoja vrata publici 21. listopada

Fashion Weeks: službeni raspored svih modnih revija Tjedana mode 2020

Izdvajamo dizajnere koji će se pojaviti u New Yorku, Londonu, Milanu i Parizu

▲ Povratak na vrh