Nizu otkazanih događaja pridružila se i Met Gala

17.03.2020.

Otkazana najvažnija modna večer godine

Nizu otkazanih događaja koji zaslužuju medijsku pažnju posljednja se je pridružila Met Gala. Ovogodišnja ekstravagantna ceremonija, i po mnogima najvažniji modni događaj godine, bila je tradicionalno zakazana za prvi ponedjeljak u svibnju, no zbog objektivnih je razloga vezanih uz globalnu pandemiju koronavirusa otkazana. Ovo je prvi put da je gala večer odgođena od 2002. godine kad su za tu odluku bili zaslužni teroristički napadi 11. rujna prethodne godine.

Zasad još nemamo informacije o tome hoće li se Met Gala zakazati za neki drugi datum kad se situacija malo smiri ili se vraća tek sljedeće godine. Ova odluka je, s obzirom na aktualne restrikcije putovanja i zabrane masovnih okupljanja, svakako očekivana, a Institut za kostime muzeja Metropolitan javnost je obavijestio kako otkazuje sve planirane evente do 15. svibnja. Anna Wintour, koja je od 1995. godine predsjednica Instituta za kostime i domaćica ovog glamuroznog događaja, na Voguovim je web stranicama potvrdila ovu vijest.

Piše: L.H.

Fotografije: Profimedia, Instagram

Pročitajte i...

Bestseller Andréa Leona Talleya otkriva mračne strane rada s Annom Wintour

"The Chiffon Trenches" pruža behind the scenes pogled u intrige modne industrije

Smak svijeta je blizu: Anna Wintour ne izlazi iz trenirke

Slavna urednica američkog Voguea jednom je navodno konstatirala kako je „Kim Kardashian najgori izum nakon sandala s čarapama“. A onda se predomislila i stavila ju na cover. Simbolički gledano, nova Kim u njezinom životu definitivno je - sportska odjeća!

Tko je ovogodišnji dobitnik Kraljičine nagrade za britanski dizajn?

I koji će član kraljevske obitelji uručiti nagradu?

Škola koju volimo

Leadership Masterclass Anne Wintour

▲ Povratak na vrh