Nova Zinfandel’sova jesenska kolekcija fantastičnih sljedova s potpisom chefice Ane Grgić

30.09.2020.

Nova privlačna rapsodija okusa nadahnuta jesenskim namirnicama stavlja naglasak na izvorni okus, lokalni uzgoj, kozmopolitski pristup i kreativnost

Restoran Zinfandel’s hotela Esplanade već godinama predstavlja esenciju visoke gastronomije prema svjetskim standardima te će i ove jeseni zasigurno biti najfinije mjesto susreta za Zagrepčane i goste hotela.

Šarmantna usluga, najviši stupanj posvećenosti detaljima, stroge higijenske mjere pripreme i posluživanja hrane i otmjen ugođaj s najljepšom terasom u gradu svrstavaju restoran Zinfandel’s među nezaobilazna odredišta na gastronomskoj karti Zagreba.

Od danas goste restorana Zinfandel’s očekuje nova jesenska inačica à la carte jelovnika koji potpisuje Ana Grgić, talentirana Esplanadina chefica kuhinje. Jesenska interpretacijadonosi niz osebujnih i iznenađujućih spojeva koje svakako valja kušati, kao što su ukiseljene čičoke u juhi od dimljene čičoke uz usoljene kozice i ulje od kapara, rolice od kelja punjene confitom od domaće patke, poslužene uz kremu od crne leće i umak od klekovih bobica i kardamoma, zatim pjenasti gnudi s fluidnim gelom od cikle, pestom od lješnjaka te kremom od stilton sira ili file romba uz velouté od crnog češnjaka i pinjola. „Jelovnik je u potpunosti nadahnut aromatičnim jesenskim namirnicama poput kestena, kukuruza, kelja, poriluka, crnih tartufa, boba, pastrnjaka, naranči, mandarina, jabuka i krušaka.

Posebno sam ponosna i na našu gurmansku kolekciju zimnice koju smo sami kiselili i salamurili – primjerice čičoke, cikla i masline koje imaju jedinstven okus. Novi jelovnik stavlja naglasak na svježe domaće namirnice koje nabavljamo od pomno biranih OPG-ova. Tako primjerice slasna patka, čiji baš svaki dio iskoristimo u jelu, dolazi iz OPG-a Orehovec iz Varaždina, dok je kozji sir iz nagrađivanog OPG-a Moravec”, istaknula je chefica Ana Grgić. Za one koji su skloni provjerenim hedonističkim kombinacijama, novi jesenski jelovnik donosi slastan Kagoshima Wagyu steak, ovaj put u spoju s karameliziranom ljutikom i gljivamashiitake, te neizostavnu guščju jetru koju savršeno dopunjuju marinirane kruške u portu i crvenom papru, a poslužuje se uz topli brioš i maslac s narančom. Kreativna desertna karta donosi citrusne okuse domaćih naranči i mandarina, slasnu rabarbaru i vrhunsku čokoladu, a svakako valja kušati jedinstveni sladoled od kukuruza šećerca s terinom od jabuke, kao i hrskave kekse od đumbira poslužene uz mliječni pekmez i ušećereni đumbir, koji na stol donose dašak orijenta. Novu jesensku kolekciju upotpunjuju i neizostavni Zinfandel’sovi klasici koje gosti posebno cijene: tatarski biftek, glasoviti Esplanadini štrukli zapečeni u kremastom vrhnju, fuži s tartufima ili brancin pečen u soli. Istinsko fine dining iskustvo upotpunjuje karta vrhunskih vina i šampanjaca iz Hrvatske i svijeta koja je osvježena novim etiketama te je izvrsna nadogradnja na Anine jesenske okuse. U vinskoj karti posebno se ističe nedavno predstavljeno prvo limitirano izdanje Zinfandela 2019. s etiketom Esplanade i potpisom vinarije Krauthaker. Uz to, Anin kuharski tim svakodnevno peče vlastite krekere, focacciu i ukusan domaći kruh koji se poslužuje uz domaći ručno tučeni maslac sa začinskim biljem i vrhunsko ekološko maslinovo ulje Nai 3.3 s Dugog otoka, nagrađeno brojnim certifikatima kvalitete.

Kozmopolitsko ozračje i otmjen ugođaj u samom srcu Zagreba, u kombinaciji s Aninim kreativnim sljedovima, šarmantnom uslugom, najvišim stupnjem posvećenosti detaljima i strogim higijenskim mjerama koje kontinuirano provodimo, svrstavaju restoran Zinfandel’s među nezaobilazna odredišta na gastronomskoj karti grada. Zinfandel’s predstavlja esenciju visoke gastronomije prema svjetskim standardima te će i ove jeseni zasigurno biti najfinije mjesto susreta za Zagrepčane i goste hotela”, ističe Stjepan Okun, šef restorana Zinfandel’s

Tekst i fotografije: Promo

Pročitajte i...

Ziggy Stardust je sletio! Kako izgleda nezamjenjivi David Bowie u novom biopicu?

Stigao je trailer za biografski film o ultimativnoj glazbenoj ikoni, a izbor glavnog glumca pomalo je neobičan, a možda i baš - savršen

Dossier karijera: Vodič za preživljavanje

Stručnjaci predviđaju da ulazimo u razdoblje najveće ekonomske krize u posljednjih pola stoljeća. Iako je lako ukliziti u očaj, imajte na umu da nas ponekad najteža vremena vode u najsvjetlije dane i svoju snagu otkrivamo na rubu lomljenja

200. izvedba predstave Velika Zvjerka u novom obliku - online kazalištu

U nedjelju se u Kazalištu Mala scena održala prva izvedba On line kazališta uživo, inovativnog projekta Kazališta Planet Art i njome ujedno proslavila 200. izvedba predstave 'Velika Zvjerka' kojom je On line kazalište uživo započelo svoj život.

Prekrasno pismo Chrissy Teigen o nezamislivom gubitku i vječnoj ljubavi

Nakon što je sa svijetom podijelila najmračniji trenutak svoga života, fantastična Chrissy Teigen napisala je lijepo intimno pismo kako bi zatvorila to poglavlje svoga života...

Popusti na najtraženije beauty tretmane, samo ovaj tjedan uz magazin Story

Pobrinite se za sebe i svoju ljepotu, ostvarite izgled kakav ste oduvijek htjeli, uz savjete koje vam donosi poseban prilog Story beauty intenziv, kojeg na 18 stranica možete pronaći u sklopu lifestyle tjednik Story.

▲ Povratak na vrh