Obnavljamo proljetnu garderobu uz domaće trendseterice na “Modnom buvljaku sa svrhom”

02.05.2019.

Moda za viši cilj

Udruga Balkon u suradnji s Kulturnim centrom Mesnička organizira Modni buvljak sa svrhom. Buvljak će se održati u subotu 4.5. od 10 do 18 sati u prostoru KCM-a na adresi Mesnička 12. Sva prikupljena sredstva s buvljaka namijenjena su maturanticama iz Doma za djecu Vladimir Nazor za kupnju maturalnih haljina.

U životu svake žene nekoliko je ključnih prigoda u kojima želi zasjati, a jedna od njih svakako je maturalna zabava. Prikupljenim sredstvima omogućit će se svakoj od njih da te večeri zablista u svojoj novoj haljini!

 

 

Udruga Balkon i njene osnivačice Ana Škurla, Mia Škurla i Maja Kovačić, već nekoliko godina surađuju s dječjim domovima na području Zagreba i okolice. „Kroz naš rad i druženje s djecom i mladima iz dječjih domova dosta smo dobro upoznale uvjete u kojima odrastaju, poteškoće s kojima se nose i emocije koje prolaze, a sve to je gotovo neusporedivo s uvjetima, poteškoćama i emocijama s kojima se nose njihovi vršnjaci s urednim obiteljskim statusom.

 

Ivana Vukušić

 

Pokušavamo utjecati na te male i velike probleme raznim akcijama te pružiti podršku svim štićenicima doma, iako bismo neke od njih već mogle nazvati i prijateljima“ govori Maja, predsjednica Udruge.

 

Dora Mahnić i Simona Marić

 

„Tako smo primjerice uvidjele da mnoge djevojke gledaju na maturalnu zabavu s dozom negativnih emocija – dok većina djevojaka odbrojava dane do ove večeri na kojoj će zablistati u najboljoj modnoj kombinaciji pred svojim prijateljima, djevojke iz domova se nadaju da će dobiti doniranu haljinu koja će biti njihove veličine, a ako imaju sreće i njihovog stila.“ dodaje Ana, tajnica Udruge.

 

Nika Jelavić

 

Tako su djevojke iz Udruge došle na ideju da se djevojkama iz doma osiguraju sredstva kojima će moći same kupiti haljine koje im odgovaraju po svim njihovim kriterijima i u kojima će zablistati na ovu najvažniju večer svake maturantice. A kako to lakše ostvariti nego – modnim buvljakom.

 

Mihaela Vargašević

 

„Na buvljaku smo okupili divne djevojke i žene kojima je moda i struka i način života. Odaziv je bio i bolji nego što smo se nadale te su nas odlučila podržati i neka poznata imena – Nevena Rendeli, Judita Franković, magazin Elle i njegova glavna urednica Nambi Kezić, poznate manekenke i blogerice, My Mon Mon linija nakita te ostale djevojke velikog srca. Konceptom Modnog buvljaka zatvorit ćemo krug – udomiti staru odjeću, a prikupljenim novcem financirati haljine maturanticama.“ najavljuje Mia, dopredsjednica Udruge.

 

Morena Pavić

 

Na buvljaku možete očekivati veselu atmosferu, prekrasne mlade i kreativne žene, ugodnu glazbu i druženje, a najvažnije – raznovrsne komade odjeće, obuće i nakita. Osim što možete postati ponosnom vlasnicom novog modnog komada, istovremeno pridonosite tome da stavite veliki osmijeh na lice maturantica. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u Mesničkoj 12, obnove proljetnu odjeću chic komadima i na taj način podrže akciju!

 

Fotografije: Press

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh