OKOLO je novi umjetnički projekt uz koji će Zagreb dobiti sasvim novo lice

05.07.2018.

Novi projekt posvećen umjetničkom istraživanju Zagreba – "Okolo" – malim će intervencijama u samo tkivo grada, od 7. do 22. srpnja, oživjeti niz javnih gradskih prostora i pretvoriti ih u mjesta gdje se umjetnost spontano dotiče svakodnevice grada

Projekt “Okolo” nastao je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, a predstavlja niz malih umjetničkih instalacija i urbanih intervencija, a u Zagrebu će svoj trag ostaviti i francuski umjetnici Oak Oak, Levalet i Scenocosme.

Preko dvadeset lokacija u centru Zagreba bit će, kao carte blanche, predano u ruke umjetnika koji će zanimljivim rješenjima podići sadržajnu vrijednost odabranih gradskih prostora i skrenuti pažnju na njihovu ljepotu i posebnost, otkrivajući potencijal onih zanemarenih i “praznih”, kao i novu dimenziju funkcionalnih prostora, istovremeno ih povezujući i mapirajući kao mjesta vrijedna zaustavljanja i promišljanja.

Oak Oak

Neke intervencije pozivat će na interakciju i korištenje, neke upućivati na novu, ljepšu stvarnost, dok će neke donijeti i dobru dozu humora, ponekad zaboravljenog u užurbanoj svakodnevici. Slučajnom ili namjernom prolazniku pružit će tako razlog da zastane, razgleda, razmisli ili se zabavi te potraži ostale intervencije sudjelujući u istraživanju i otkrivanju Zagreba.

Scenocosme

U sklopu ovogodišnjeg uvodnog izdanja projekta “Okolo”, svojim će radovima s gradom i prolaznicima “popričati”, uz nekolicinu hrvatskih sudionika, i poznati francuski street art umjetnici Oak Oak i Levalet koji će inovirati više od deset različitih gradskih lokacija te umjetnički duo Scenocosme koji će u Galeriji Kranjčar predstaviti interaktivnu zvučnu instalaciju Akousmaflore s biljkama u glavnoj ulozi.

Levalet

Ove godine “Okolo” nosi naziv “Intro”, najavljujući, tako, povećanje broja lokacija i umjetnika te umjetničkih formi izražavanja narednih godina.

Događanje organiziraju Nas dve (Ana Mikin i Tina Kovačiček), uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba i Francuskog instituta, a baš svi su pozvani na ovu jedinstvenu umjetničku šetnju Zagrebom!

Tekst i foto: PR

  

Pročitajte i...

5. izdanje Tjedna talijanske kuhinje u svijetu održava se od 23. do 29. studenoga u Zagrebu

Bogati program ovogodišnjeg izdanja uključuje izložbu fotografija Artusija i Fellinija, reportaže kuhara s dvije Michelin zvjezdice, kao i promociju „risotta“ u četiri zagrebačka restorana

Odlazak velikana koji je prizemljio Sunce

Sinoć je u 100. godini preminuo jedan od najvećih hrvatskih umjetnika - Ivan Kožarić

Zagreb bogatiji za Vinolog wine shop

Vrhunska domaća i inozemna vina upravo su postala dostupnija

Ivona Šimunović o slikarstvu, inspiraciji i modi

"Ova godina nam je donijela nove apetite za životom", kaže dubrovačka slikarica Ivona Šimunović, a mi se ne možemo više složiti. Koji misaoni procesi stoje iza njezinog umjetničkog stvaralaštva, koji su joj izvori inspiracije te kako doživljava modu otkriva u ekskluzivnom intervjuu za ELLE

Novo mjesto s čarobnim pogledom na Zagreb ostavlja bez daha

Upoznajte višeosjetilnu gastro oazu Eateria!

Planetarno popularni pisac trilera Dan Brown održao svjetsku premijeru svoje prve slikovnice „Divlje simfonije“ u Zagrebu

Svjetski poznati autor bestselera Dan Brown u Zagreb je stigao predstaviti svoju novu slikovnicu „Divlja simfonija“ i glazbu koju je sam za nju skladao.

▲ Povratak na vrh