Beauty brend koji je počeo kao blog, a danas vrijedi milijardu dolara. Koja je njegova tajna uspjeha?

10.04.2019.

Poslovna lekcija koja zlata vrijedi

Digitalni svijet zauvijek je promijenio mnoge industrije, a jedna od njih je i beauty industrija. Dolaskom društvenih mreža oglašavanje u ovom sektoru podignuto je na novu razinu, a platforme za komunikaciju znatno su se proširile – i promijenile. Danas tako postoje brojni blogovi koji govore isključivo o ljepoti, novim trendovima i linijama šminke i kozmetike. Uz posvemašnje zasićenje sličnih proizvoda na tržištu, nije se lako izdvojiti iz mase, no to je brendu Glossier pošlo za rukom.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Weiss (@emilywweiss) on Mar 6, 2019 at 7:18pm PST

Tri godine nakon lansiranja portala Into the Gloss, Emily Weiss se okrenula poslovnom projektu koji je uključivao pokretanje linije preparativne i dekorativne kozmetike. Njezin brend Glossier danas je dobro poznata adresa svih ljubiteljica dekorativne i preparativne kozmetike, a  u svojoj ponudi ima šminku, tonike, losione, balzame za usne, te cijeli niz srodnih proizvoda. Proizvodi su prepoznati kao kvalitetni i jako traženi, toliko da ih se ne može proizvesti dovoljno. Ova zanimljiva priča o uspjehu temelji se na načelima koje je Emily uvijek propagirala. Isticala je transparentnost i upućenost čitatelja i kupaca u sve sfere svog poslovanja. No njezin put nije bio lagan. Za početak, tu je bio rizik svih novopečenih biznismena – ona jednostavno nije bila sigurna hoće li se proizvodi kupovati.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Weiss (@emilywweiss) on Feb 19, 2019 at 7:35am PST

 

No Emily nije prihvaćala ne kao odgovor i udružila je snage s Kirsten Green, poduzetnicom koja se bavi rizičnim ulaganjima. Nakon toga, ulaganja i poticaji su krenuli i danas za proizvode ovog brenda postoji lista od preko 10 tisuća ljudi. S više od 400 zaposlenika, ovaj brend mnogi nazivaju i beauty brendom budućnosti. Tajna njegovog uspjeha leži u činjenici da je Emily svoj blog pretvorila u marketinški stroj budućnosti.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glossier (@glossier) on Mar 24, 2019 at 8:34am PDT

 

Osnivačica naglašava da je uvijek postoji mjesta za napredak i da u svakom poslu, pa i njenom, novac ne znači uspjeh, već je pogonsko gorivo na putu prema uspjehu. Portal Into the Gloss i brend Glossier koji je iz njega izrastao predstavljaju savršen primjer suvremenog poslovanja koji uključuje riskiranje te praćenje želja korisnika i njihovo maksimalno uključivanje u čitavi proces. Emily Weiss je od svog brenda stvorila ono čemu mnogi teže, a to je stabilnost i vjernost kupaca kojima je maksimalno stalo da on opstane.

 

Piše: Ana Dukić

Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Pet lekcija koje smo naučili od uspješnih slavnih žena

Inspiraciju i motivaciju često tražimo u riječima poznatih uspješnih žena

Koje knjige čitaju uspješne žene?

Donosimo vam omiljene knjige uspješnih žena među kojima su Beyonce, Jessica Alba i Tyra Banks

Sarah Jessica Parker priprema reality show za dejtanje

Tko o čemu – nekadašnja Carrie Bradshaw o ljubavi, spojevima i turbulencijama single života

Strah od starenja

Davno ste odlučili dostojanstveno se prepustiti učinku vremena, ali niste ni primijetili kad ste počeli popuštati pod pritiskom okoline i zdvajati nad svojim odrazom. Jeste li svjesni razlike između vaše slike o sebi i načina na koji vas vide?

Kožna jakna: Povijest jednog odjevnog komada

Od borbenih aviona preko leđa zločestih momaka do stilske klasike

▲ Povratak na vrh