Ovih tjedana uživamo u “karantenskim” ilustracijama Tisje Kljaković

23.04.2020.

Duhoviti prikaz svakodnevice

Umjetnica i autorica Tisja Kljaković Braić odavno je osvojila srca publike svojim ilustracijama Nje i Njega na kojima, bez imalo uljepšavanja, ali i s mnogo iskrenosti i humora, prikazuje svakodnevicu koja čini život u paru. Likovi njezinih karikatura su “Oni” (kako se uostalom i zove popularna Tisjina knjiga), junaci “običnog života” koji nas, bez imalo pretencioznosti, navode da im se od srca nasmijemo, ali i s njima poistovjetimo. Čak i kada je riječ o onim “malenim trenucima” koje gotovo i ne primijetimo da su se dogodili, ili pak naivno mislimo da se događaju samo nama.

Tisja Kljaković Braić nastavila je uveseljavati svoje brojne sljedbenike na društvenim mrežama i u posljednjih nekoliko tjedana kada se u njezine ilustracije (kao i u stvarni život) naselila karantena, a s njome i teoretiziranje o pandemiji koronavirusa, praćenje službenih press konferencija u 14 sati, velike nabavke hrane i drugih potrepština, video pozivi s obitelji koja slabo koristi blagodati moderne komunikacije… Tisja je, naravno, i s najnovijim radovima pogodila “u sridu”, a mi smo izdvojili omiljene “karantenske” ilustracije u kojima smo se, naravno, prepoznali i koje su nas opet pošteno nasmijale.

 

Piše: Tina Lončar

Fotografije: Tisja Kljaković Braić

Pročitajte i...

Optimistični instagram profili

Virtualne adrese koje nas ovih dana čine optimističnijima

Instagram profili koji će vam pomoći da se osjećate bolje

Ovaj je kombinezon preko noći pokorio Instagram

Ovakvu dominaciju jednog odjevnog predmeta na Instagramu nismo vidjeli od Chanelovih "dad" sandala

Stilska inspiracija: Lena Farl

Svježa interpretacija pariškog chica!

Shit Model Management u borbi protiv rasizma u modnom svijetu

Anonimni instagram account koji progovara o problematičnim stranama modelinga baca reflektor na rasizam u modnom univerzumu i novom inicijativom prikuplja sredstva za Black Lives Matter pokret

Usponi i padovi influencera u doba krize

Kako je pandemija utjecala na fenomen influencera i što o tome kažu neke od naših najdražih insta zvijezda...

▲ Povratak na vrh