Ovih tjedana uživamo u “karantenskim” ilustracijama Tisje Kljaković

23.04.2020.

Duhoviti prikaz svakodnevice

Umjetnica i autorica Tisja Kljaković Braić odavno je osvojila srca publike svojim ilustracijama Nje i Njega na kojima, bez imalo uljepšavanja, ali i s mnogo iskrenosti i humora, prikazuje svakodnevicu koja čini život u paru. Likovi njezinih karikatura su “Oni” (kako se uostalom i zove popularna Tisjina knjiga), junaci “običnog života” koji nas, bez imalo pretencioznosti, navode da im se od srca nasmijemo, ali i s njima poistovjetimo. Čak i kada je riječ o onim “malenim trenucima” koje gotovo i ne primijetimo da su se dogodili, ili pak naivno mislimo da se događaju samo nama.

Tisja Kljaković Braić nastavila je uveseljavati svoje brojne sljedbenike na društvenim mrežama i u posljednjih nekoliko tjedana kada se u njezine ilustracije (kao i u stvarni život) naselila karantena, a s njome i teoretiziranje o pandemiji koronavirusa, praćenje službenih press konferencija u 14 sati, velike nabavke hrane i drugih potrepština, video pozivi s obitelji koja slabo koristi blagodati moderne komunikacije… Tisja je, naravno, i s najnovijim radovima pogodila “u sridu”, a mi smo izdvojili omiljene “karantenske” ilustracije u kojima smo se, naravno, prepoznali i koje su nas opet pošteno nasmijale.

 

Piše: Tina Lončar

Fotografije: Tisja Kljaković Braić

Pročitajte i...

Najinstagramičnije zagrebačke lokacije za modne selfije

Od Muzeja suvremene umjetnosti pa do zagrebačkog aerodroma, od skrivenih kutaka Gornjeg Grada do novozagrebačkih nebodera i grafitima ukrašenih zidova kao cool scenografije...Zagreb vrvi lokacijama za snimanje odličnih Instagram fotki!

Najnoviji gastro hit na Instagramu: Art Focaccia

Ukusna plosnata pogača prelivena maslinovim uljem i začinima, složit ćete se, baš i nije fotogenična. No, uz nekoliko vlati vlasca i cherry rajčica pretvara se u pravo malo umjetničko djelo

Odgovor na vječno pitanje: tko ima najviše pratitelja na Instagramu?

Top 10 najpraćenijih profila u povijesti Instagrama

Djevojka koju obožavamo pratiti: Marta Cygan

Njezin je Instagram profil posveta životu u ful koloru, prepun jarkih nijansi, egzotičnog bilja i mode neopterećene trendovima…

▲ Povratak na vrh