Pariz će nazvati trg po Diani, princezi od Walesa

03.06.2019.

Pokojna princeza bila je iznimno popularna u Francuskoj

Pariz će odati počast Diani, princezi od Walesa, imenovanjem trga njezinim imenom koji se nalazi blizu mjesta na kojem je tragično umrla 1997. godine. Mjesto u blizini tunela Alma, gdje je ubijena u prometnoj nesreći, već je dom Plamenu Slobode, koji su mnogi koristili kao neslužbeni spomenik.

 

 

Međutim, spomenik – repliku plamena baklje Kipa slobode – izvorno je Parizu dao američki časopis International Herald Tribune 1989. godine kako bi proslavio 100. obljetnicu tiskanja publikacije u Francuskoj, ali i kao znak zahvalnosti Francuskoj za restauratorske radove na Kipu slobode koji su dvije godine prije obavile dvije francuske tvrtke. Mještani i posjetitelji koristili su ga kao mjesto za polaganje cvijeća i ostavljanje počasti pokojnoj princezi.

 

 

Međutim, dužnosnik Gradske vijećnice rekao je da će trg – koji se trenutno naziva Place de l’Alma – biti preimenovan u “Place Diana Princesse de Galles”. Novo ime bit će objavljeno nakon glasovanja u pariškom vijeću u lipnju, ali se vjeruje da će promjena vrlo vjerojatno biti odobrena.

Piše: N.B.
Fotografije: Profimedia

Pročitajte i...

Posjetite pet modnih metropola kroz kultne filmove

Kad već ne možemo mi k njima, neka najstylish gradovi makar na par sati dođu k nama…

Snima se film o Princezi Diani, a izbor glavne glumice pomalo je… kontroverzan

Sprema se biopic godine u režiji Pabla Larraína, no izbor glumice koja će utjeloviti Lady Di izazvao je polarizirane reakcije…

Zavirite u svemirski Paco Rabanne butik u Parizu

Retro futuristički raj na novoj pariškoj adresi

Nikad prežaljeni concept store Colette barem nakratko se vratio!

Odlične vijesti za sve fanove kultnog dućana!

Francuski shopping: Angelina Jolie u Parizu

Glumica provodi slobodno vrijeme u buticima na Elizejskim poljanama

▲ Povratak na vrh