Pet koraka uz koje do kraja dana možete poboljšati svoju vezu

10.04.2021.

Baš kao u svakom području u svom životu, i na vezama treba svakodnevno raditi

No, jednostavnim svakodnevnim postupcima se lako možemo povezati sa svojim partnerom ili partnericom i pridonijeti zdravijem i sretnijem odnosu. U nastavku otkrijte pet koraka koje možete poduzeti već danas kako bi poboljšali svoju vezu.

Skuhajte im kavu

Male geste poput kuhanja kave ili pripremanja doručka su ono što čini razliku. Partneru ili partnerici ćete tako pokazati da vam je stalo i da vam nije problem učiniti nešto za nju ili njega. To je posebno snažno na početku dana jer će cijelom danu dati brižan ton i kroz njega ćete proći znajući da netko cijelo vrijeme misli na vas.

Vježbajte zajedno

Vježbanje nam podiže raspoloženje i čini nas sretnijima zbog čega je iskustvo vježbanja s partnerom ili partnericom još posebnije. Ne morate ih odvesti na svoj sat joge, ali otiđite u prirodu trčati ili jednostavno šetati. Imat ćete vremena za druženje daleko od tehnologije, a povezat će vas i sjajan osjećaj koji imamo tijekom i nakon vježbanja.

Recite hvala

U dužim je vezama lako ući u svojevrsnu rutinu i očekivati da vaš partner ili partnerica jednostavno obavljaju neke stvari. Stoga se sjetite reći hvala kad opere suđe ili mu dati kompliment kad je učinio nešto sjajno kod kuće ili na poslu. To je još jedan od načina na koji ćete partneru ili partnerici pokazati da ga ne uzimate zdravo za gotovo.

Grlite više

Fizički dodir nas povezuje na sasvim drugačijoj razini, a poljubac na rastanku ili susretu tek je formalnost koju razmjenjujemo i s prijateljima. Zato svoju bolju polovicu ponekad jednostavno zagrlite bez razloga ili ih iznenadite poljupcem. Fizička bliskost često se prenosi na onu emocionalnu.

Idite spavati u isto vrijeme

Iako je ponekad nemoguće uskladiti rasporede i družiti se kod kuće, a kamoli leći u isto vrijeme, vrijeme spavanja je vrlo važno u svakoj vezi. To je način na koji se ponovno povezujemo nakon napornog dana i zajedno odmaramo od stresa koji se skupio. Za mnoge je parove to jedini trenutak kad su sami zato se potrudite provesti ga zajedno.

Piše: N.B.
Foto: Brooke Cagle & rawpixel.com on Unsplash

Pročitajte i...

Lekcije o ljubavi (kojih se trebamo odučiti)

U popularnoj kulturi, u kojoj se ljubav prikazuje kao najopsesivnija tema, koje su najgore lekcije o njoj koje smo naučile iz filmova i serija?

Znate li što je to 'wokefishing'? Ako dejtate, onda morate (sa)znati!

Nakon 'ghostinga', 'breadcrumbinga' i 'catfishinga', novi je pojam postao it riječ u svijetu solera koji pokušavaju pronaći srodnu dušu…i svaki put udare glavom u emotivni zid!

Jedina lekcija o ljubavi koju trebate savladati ft. Eartha Kitt

Učimo o ljubavi, vezama i (bes)kompromisima od ultimativne dive

Laura Wasser, odvjetnica Kim Kardashian: 'Brak i razvod su poslovne odluke'

Odvjetnica za razvode slavnih u podcastu podijelila svoje stavove koji navode na promišljanje o nekim romantičnim idejama koje možda imamo o ljubavi i braku

Vitki do proljeća: Drastične dijete su out, in je promjena načina života!

Koliko ste puta krenuli na dijetu i peti dan odustali? Umjesto da se mučite s dijetama čudnovatih naziva i nemogućih zahtjeva, isprobajte nešto što uistinu pali

Kako ostati neovisni u dugoročnoj vezi?

Nekad je lako "previše" se zaljubiti i otkriti da baš sve svoje vrijeme posvećujete osobi koju volite. No, važno je to prepoznati i ponekad se posvetiti i sebi

▲ Povratak na vrh