Pet načina kako se u trenu riješiti stresa

29.04.2018.

Stres je neizbježan dio naše svakodnevice, no treba naučiti boriti se protiv njega

Neovisno o tome jesmo li pod stresom zbog situacije na poslu, zbog obiteljske situacije, odnosa s partnerom ili prijateljima, često se olako prepuštamo tom groznom osjećaju.

No, protiv njega se možemo boriti pozitivnim stavom i promjenom svog pogleda na oređene situacije, ali to dolazi s vremenom i s puno strpljenja. Zato vam za početak donosimo nekoliko brzih trikova koje možete isprobati čim neka situacija postane stresna.

Otiđite u šetnju

Kad situacija na poslu postane prestresna, jednostavno odmah uzmite pauzu i prošećite na svježem zraku. Udaljite se tijelom i umom dok se ponovno ne opustite.

Isprobajte meditaciju

Meditacija je savršen način za rješavanje stresa. Danas postoji niz aplikacija s vođenim meditacijama koje jednostavno možete uključiti i slušati preko slušalica čak i na poslu.

Delegirajte

Do stresa nerijetko dolazi i kad sami sebe zatrpamo količinom posla koju jedna osoba ne može obaviti u razumnom vremenskom roku. Zato naučite delegirati i rasteretite se kad god je to moguće.

Pripremite umirujući čaj

Ako ste prečesto pod stresom, umirujući čaj možete nositi sa sobom u termosici. Blagodati tog prirodnog napitka su veće nego što mislimo i doista ima moć umiriti nas kad je to najpotrebnije.

Prihvatite ono što ne možete promijeniti

Nekad su stvari jednostavne takve kakve jesu. Ne možete promijeniti kolegu na poslu s kojim se ne slažete ni možete partnera naučiti da prljave čarape ne stoje na podu. Zato ponekad jednostavno treba duboko udahnuti, prihvatiti situaciju i otpustiti stres.

Piše: N.B.
Foto:Eutah Mizushima on Unsplash

Pročitajte i...

Kako prestati dodirivati lice

Trikovi koji će vam pomoći da što manje dodirujete lice

Vrijeme je da se otarasimo ove loše navike

Dossier karijera: Vodič za preživljavanje

Stručnjaci predviđaju da ulazimo u razdoblje najveće ekonomske krize u posljednjih pola stoljeća. Iako je lako ukliziti u očaj, imajte na umu da nas ponekad najteža vremena vode u najsvjetlije dane i svoju snagu otkrivamo na rubu lomljenja

5 ELLE Beauty minuta: TyLynn Nguyen

Porazgovarali smo s američkom dizajnericom i minimalističkom modnom ikonom o beauty temama!

Osam dnevnih rituala koji će vas uzemljiti

Udahnite jutarnji zrak, priuštite si čašu vina... Ovi laki zahvati u svakom danu dat će vam potrebnu snagu bez obzira na to u kojoj ste fazi tranzicije u «novu normalu»

▲ Povratak na vrh