Pet načina kako se u trenu riješiti stresa

29.04.2018.

Stres je neizbježan dio naše svakodnevice, no treba naučiti boriti se protiv njega

Neovisno o tome jesmo li pod stresom zbog situacije na poslu, zbog obiteljske situacije, odnosa s partnerom ili prijateljima, često se olako prepuštamo tom groznom osjećaju.

No, protiv njega se možemo boriti pozitivnim stavom i promjenom svog pogleda na oređene situacije, ali to dolazi s vremenom i s puno strpljenja. Zato vam za početak donosimo nekoliko brzih trikova koje možete isprobati čim neka situacija postane stresna.

Otiđite u šetnju

Kad situacija na poslu postane prestresna, jednostavno odmah uzmite pauzu i prošećite na svježem zraku. Udaljite se tijelom i umom dok se ponovno ne opustite.

Isprobajte meditaciju

Meditacija je savršen način za rješavanje stresa. Danas postoji niz aplikacija s vođenim meditacijama koje jednostavno možete uključiti i slušati preko slušalica čak i na poslu.

Delegirajte

Do stresa nerijetko dolazi i kad sami sebe zatrpamo količinom posla koju jedna osoba ne može obaviti u razumnom vremenskom roku. Zato naučite delegirati i rasteretite se kad god je to moguće.

Pripremite umirujući čaj

Ako ste prečesto pod stresom, umirujući čaj možete nositi sa sobom u termosici. Blagodati tog prirodnog napitka su veće nego što mislimo i doista ima moć umiriti nas kad je to najpotrebnije.

Prihvatite ono što ne možete promijeniti

Nekad su stvari jednostavne takve kakve jesu. Ne možete promijeniti kolegu na poslu s kojim se ne slažete ni možete partnera naučiti da prljave čarape ne stoje na podu. Zato ponekad jednostavno treba duboko udahnuti, prihvatiti situaciju i otpustiti stres.

Piše: N.B.
Foto:Eutah Mizushima on Unsplash

Pročitajte i...

Pozitivan stav: Aktivirajte ga u osam lakih poteza

Kad vam stres svakodnevnice načne živce, ovi jednostavni potezi mogu biti spasonosni

Pet koraka uz koje do kraja dana možete poboljšati svoju vezu

Baš kao u svakom području u svom životu, i na vezama treba svakodnevno raditi

Detoksikacija nakon Uskrsa

Donosimo vam savjete kako se vratiti u formu nakon Uskrsa

5 pametnih pitanja koja si morate postaviti prije kupovine

U novom svijetu informirane potrošnje, moramo razmišljati o svim modnim željama

▲ Povratak na vrh