Pet savjeta koji će vam olakšati jutarnje buđenje

20.12.2017.

Stvaranje navike jutarnjeg buđenja može biti korisno za svakoga od nas jer će nas poštedjeti nervoze i olakšati ustajanje iz kreveta

Jutra su doba dana koje volimo ili mrzimo. Ako ste jutarnji tip osobe, vjerojatno ustajete rano i svako jutro maksimalno iskorištavate. Međutim, ako ste tip osobe odgađa alarme, nervozno ustaje iz kreveta i pritom priželjkuje još malo sna – vrijeme je da to promijenite.

Naravno, ne mislimo da ćete zavoljeti jutra i prisilna ustajanja iz kreveta, ali postoji nekoliko savjeta pomoću kojih će vaša jutra biti ljepša i energičnija. Otkrijte ih u nastavku:

1. Razmišljajte kao jutarnji tip osobe

Bez obzira na to koliko ste umorni, ako počnete razmišljati kao jutarnji tip osobe, počet ćete se tako i osjećati. Ustanite, ispravite leđa i osmjehnite se. Budni ste! Imate cijeli dan pred sobom i uzbuđeni ste zbog toga. Zanemarite misli u vašoj glavi koje vas pate i zanemarite sve simptome umora. Prepustite se i počnite uživati u danu koji je pred vama.

2. Postupno se prilagođavajte na rano ustajanje

Unatoč tome što to silno želite, nemojte očekivati da ćete samo skočiti iz kreveta i energično započeti jutro. Za rano ustajanje treba neko vrijeme za prilagodbu. Za početak ostavite dignute rolete i malo razmaknite zastore. Probudi li vas svako jutro lagana svjetlost, vaš će se organizam uvježbati da je to vrijeme za buđenje.

@valentinamarzullo

3. Radujte se nečemu

Ako je odlazak na posao jedina stvar koju planirate napraviti ujutro, često je to jedan od razloga zbog kojih ne možete ustati iz kreveta. Morate se veseliti nečemu što ćete raditi ujutro, u protivnom će spavanje biti jedina opcija kojoj ćete biti naklonjeni. Planiranje ugodnih aktivnosti može uvelike olakšati buđenje.

4. Unesite u organizam žive enzime

Čašu vode, šalicu kave ili čaja zamijenite sokom od svježe cijeđene naranče. Tako ćete u organizam unijeti žive enzime i brže ćete se razbuditi. Živi enzimi iz voćnih sokova opskrbit će vas potrebnom energijom koju ne možete dobiti nikako drugačije.

5. Preuzmite odgovornost za buđenje nekog drugog

Uz sve navedeno, ovo je odličan trik za rano ustajanje. Dogovorite se s nekim da ćete ga svako jutro buditi i držite se toga. Samim time nećete sabotirati vlastiti uspjeh ako nešto prespavate, nego ćete potencijalno naškoditi nekome drugome. To će biti dodatan razlog da se ujutro ranije ustanete iz kreveta.

Piše: B.P.
Foto: Instagram

Pročitajte i...

Teško vam je ustati ujutro? Imamo savjete za vas

Rijetko tko se rađa kao jutarnji tip osobe, no sjajno je što svi možemo naučiti kako to postati

Kako se uz samo jedan korak ujutro osjećati svježije?

Mnogi od nas se ujutro teško bude i imaju manjak energije tijekom jutra, no tog se problema možemo riješiti uz samo jedan laki korak

8 stvari koje bi svi trebali učiniti prije 8 ujutro

Većina nas spava do zadnjeg trenutke prije odlaska na posao, ne doručkujemo kvalitetno ili uopće ne doručkujemo i baš nikad ništa ne stignemo

Nekoliko savjeta za savršen početak dana

Započnite dan svježi i odmorni uz savjete koji će vam svako jutro učiniti opuštenim, lijepim i zadovoljavajućim

▲ Povratak na vrh