Pet savjeta uz koje ćete svojim kolegama postati suradnik iz snova

20.04.2018.

Većinu svog dana provodimo na poslu, zato je važno stvoriti dobre odnose s kolegama kako biste svi bili zadovoljni u radnom okruženju

Neovisno o tome odgovaraju li vam karakteri vaših kolega i biste li se s njima družili u slobodno vrijeme, važno je stvoriti dobre odnose na radnom mjestu kako biste lakše podnijeli činjenicu da većinu svog dana i tjedna provodite na poslu.

Potrudite se ostaviti dobar dojam i uljepšati dan kolegama i sebi, a u nastavku otkrijte pet načina kako to učiniti:

Riješite se neprofesionalnih navika

Za početak prestanite kasniti sa svojim izvještajima, odgovorite na mailove na vrijeme i nemojte provoditi pola radnog vremena na Facebooku. Poštujte kolege, ali i sebe i odnosite se odgovorno prema poslu neovisno o tome što mislite o nadređenima ili tvrtki u kojoj radite. To je prvi korak prema dobrim odnosima, ali i napredovanju u karijeri.

Čavrljajte s kolegama

Kad sretnete kolege na hodniku ili u kuhinji pitajte ih kako su, slušajte ih i pamtite što vam govore. Tako ćete se brže i lakše povezati s njima te ćete im pomoći da se osjećaju uključeno, ali ćete se i vi sami osjećati uključeno.

Pokažite kolegama da ih cijenite

Ispecite kekse kod kuće i donesite ih na posao, obilježite tuđe rođendane ili se jednostavno sjetite zahvaliti kolegama što surađuju s vama i pomažu vam da se na poslu osjećate ugodno. Taj je mali korak dovoljan za bolju atmosferu na poslu i međusobno zadovoljstvo.

Ne zaboravite dati feedback

Sve moderne tvrtke danas njeguju pozitivan feedback kao vrijednu informaciju za napredak pojedinaca i kolektiva. On podrazumijeva da kolegu pohvalite za posao koji je odradio dobro i objasnite mu zašto to cijenite i kako je vama pomogao njegov doprinos. Tako ćete ojačati timski rad i eliminirati eventualno rivalstvo

Podijelite znanje s drugima

Vještine koje imate ste naučili da biste ih mogli primijeniti i dijeliti. Zato prenesite nesebično kolegama svoja znanja. Tako ćete obogatiti i sebe i njih, a i oni bi vama mogli prenijeti vrijedna znanja koja još niste usvojili.

Piše: N.B.
Foto: Alexis Brown on Unsplash

Pročitajte i...

Koja je jutarnja rutina uspješnih žena?

Ove male tajne možda su vaš put do napretka u karijeri

Ublažite stres na poslu uz ova tri jednostavna trika

Jednostavni trikovi koji će vam pomoći da barem malo ublažite stres i umor

Koji su najstresniji poslovi danas?

Novo istraživanje otkriva

Devet stvari koje uspješne žene rade prije devet ujutro

Kvalitetna jutarnja rutina prvi je korak prema uspjehu

Pet lekcija koje smo naučili od uspješnih slavnih žena

Inspiraciju i motivaciju često tražimo u riječima poznatih uspješnih žena

▲ Povratak na vrh