Pirelli calendar za 2019. posvećen je sanjarima

06.12.2018.

Seksepil u drugačijem obliku

Kako se 2018. opasno približila svome kraju tako je na red stigao i kultni Pirelli kalendar namijenjen odbrojavanju dana u narednoj godini, a koji s dolaskom 2019. obilježava svoje 46. izdanje. Poznat po golišavim ljepoticama i provokativnim fotografijama idealnima da se objese na zid nekog prašnjavog skladišta, Pirelli kalendar u posljednjih je nekoliko godina doživio dubinski zaokret tematizirajući žensku snagu i to na mnogo suptilniji način dajući fotografijama umjetničku vrijednost.

Najavljujući 2018. godinu, Pirelli je izbacio prvi all-black kalendar s fotografijama Tima Walkera, dok je 2017. obilježena nimalo obrađenim fotografijama legendarnog Petera Lindbergha, a 2016. je obilježila fantastična Annie Leibovitz fotografirajući utjecajne žene stavljajući pod povećalo pitanje stvarnih postignuća.

 

 

Na tom je tragu i novo izdanje Pirelli kalendara za 2019. godinu čije vizuale potpisuje legendarni fotograf Albert Watson. Serija fotografija naziva Dreaming u fokus stavlja žene koje, kako bi svoje snove pretvorile u stvarnost, slijede tragove svojih najdubljih životnih strasti.

Fotografije su izvedene u klasičnom filmskom 16:9 formatu i estetski neodoljivo podsjećaju na film noir eru četrdesetih godina. Tipičan filmski format fotografija i dominantna crno-bijela sugeriraju postojanje naracije što fotografije čini jedinstvenima i zanimljivima.

Watson plete priču oko četiri narativa, a glavnu riječ vode američki supermodel Gigi Hadid, modni dizajner Alexander Wang, glumica Julia Garner, balerina Misty Copeland, francuski model i glumica Laetitia Casta i “zločesti dečko baleta” Sergei Polunin.

 

 

Watson, čiji portfolio broji više od 100 naslovnica velikog Voguea i impresivnih četrdeset godina rada u modnoj industriji, rekao je kako je Pirelli kalendaru želio podariti nešto drugačiju, nimalo konvencionalnu priču. Fotografije prati kratak film koji na svojevrstan način objašnjava pozadinu priče svakog sanjara, jedne fotografkinje, jedne slikarice, bogate usamljene djevojke iz visokog društva i jedne plesačice koja sanja o svjetlima Pariza.

 

Piše: T.L.
Foto: Pirelli

Pročitajte i...

Koje su se zvijezde fotografirale za kalendar Pirelli 2020?

Inspiracija za novo izdanje je djelo "Romeo i Julija"

Jedno drukčije izdanje Pirelli kalendara

Ovog puta u režiji Edwarda Enninfula i Tima Walkera

Glumačke ikone u prirodnom izdanju

Ispred objektiva Petera Lindbergha stale su Nicole Kidman, Julianne Moore, Helen Mirren, Kate Winslet, Penélope Cruz...

Amy Schumer za Pirelli kalendar

Jedan potpuni drugačiji Pirelli kalendar

Izdanje za 2016. u potpunosti mijenja dosadašnju viziju ovog predmeta žudnje rezerviranog za odabrane

Velike promjene za Pirelli kalendar

Kalendar će krajem studenoga biti predstavljen u Londonu i već se s nestrpljenjem očekuje

▲ Povratak na vrh