Plemički dvorac kao luksuzna oaza u srcu Dalmacije

21.08.2018.

Ekskluzivni boutique baštinski hotel Martinis-Marchi spoj je tradicije i suvremenog luksuza

Na zapadnoj obali otoka Šolte, na mjestu skrivenom u prekrasnoj borovoj šumi u blizini očaravajućih kamenih plaža, smjestio se dvorac Martinis-Marchi.  Plemićka obitelj Marchi zdanje je izgradila još 1708. godine u Maslinici, u svrhu obrane naselja od čestih gusarskih napada, a 2007. godine, nakon vješte obnove i ulaganja dvorac je pretvoren u ekskluzivni boutique baštinski hotel. 

Danas ovaj 300 godina star dvorac sigurno je jedan od najljepših na Jadranu. Nudi sedam apartmana površine od 30 do 208 metara četvornih. Svaki je posebno dizajniran i namješten na način da se očuva izvorni stil dvorca, a istovremeno pruži elegancija, mir i udobnost. Zanimljivo je unutrašnje dvorište dvorca s otvorenim grijanim bazenom koje nudi luksuzni ugođaj, ali i upečatljivu sliku hotela iz zraka.

Hotel-baština “Martinis Marchi” okružen je mediteranskim vrtovima koji stvaraju spokoj i mir svakom posjetitelju.  Prekrasan restoran s pogledom na more, arhipelag i marinu, nudi vrhunske specijalitete kombinirajući vlastitu kulinarsku kreativnost i tradicionalnu dalmatinsku kuhinju.

Uz vlastiti heliodrom hotel ima i novu marinu s 50 vezova za jahte sa svim luksuznim potrepštinama koje bi vlasnicima brodova mogle zatrebati.

Amfiteatar sa 500 sjedećih mjesta, izgrađen u stilu starogrčkih kazališta, danas koriste gosti za odmor i uživanje, a na istom mjestu se svake godine prvog vikenda u kolovozu održava tradicionalni Martinis Marchi Summer Party,  tematsko događanje već poznato na Jadranu i šire kao najbolji party ljeta.

Događanje uvijek okupi gotovo sve mještane i turiste, a nakon programa kostimirana zabava se nastavlja do kasno u noć.

 

Ovaj jadranski dragulj je mjesto koje svakako treba posjetiti!

Piše: V.S.

Foto:  Hotel Martinis Marchi

Pročitajte i...

Zavirite u najluksuzniji hotel u Europi!

Hotel je nastao iz želje ruskog biznismena Telmana Ismailova da sagradi vilu iz svojih snova

Pet svjetskih restorana koji su kao stvoreni za Instagram

Donosimo vam pogled iznutra u pet restorana koje je dizajnirala India Mahdavi, a koji su u medijima nerijetko karakterizirani kao restorani koji su stvoreni za Instagram fotografije

Ovo je najpopularniji hotel na Instagramu

Otkrijte hotel koji je osvojio apsolutno sve Instagram influencere.

Istra dobiva novu luksuznu plažu

Luksuzni hotel s pet zvjezdica u Istri, Kempinski Hotel Adriatic, najavljuje novi uzbudljiv redizajn plaže

▲ Povratak na vrh