Poslovi koje čak i Kardashianke smatraju neobičnima

07.10.2020.

Kim Kardashian može osobama nanjušiti karijes, a koji su vaši posebni talenti?

Ova čudna godina napokon je na zalasku. Možda vam je donijela i nešto dobroga (čestitamo!), ali ukoliko ste među onima koji su svu silu “novog normalnog” iskusili na vlastitoj koži i primorani ste potražiti novi posao ili samo smatrate da je vrijeme za promjenu, ali ne znate odakle krenuti, pokušajte razmišljati izvan okvira. I zaista porazmislite o svojim talentima. Čak i ako nisu očiti na prvu.

Jer u novoj sezoni Keeping Up With The Kardashians, članice te planetarno poznate obitelji raspravljaju o neobičnim zanimanjima za kojima postoji interes, pa su nas inspirirale da sastavimo popis.

  1. Profesionalni mazitelj (?)

Nismo sigurni oko prijevoda, jer profesionalni cuddler je novo zanimanje, vrlo traženo u ovim vremenima otuđenosti. Za dobar zagrljaj potrebno je 15-20 sekundi kako bi se oslobodio oksitocin, no ako imamo na umu koliko je ljudi u suvremenom svijetu usamljeno, ne čudi da ponekad traže pomoć profesionalaca. I ovo se zanimanje našlo u krizi uzevši u obzir preporučene mjere zaštite u pandemiji, no zasigurno će nakon Covida-19 za njime porasti potražnja.

2. ASMR izvođač

ASMR ili autonomous sensory meridian response je iskustvo blage euforije koja izaziva pozitivne osjećaje i trnce, a izazvano je zvučnim ili vizualnim podražajima. Neki od zvukova koji mogu izazvati takav efekt su šaputanje, listanje stranica knjige, srkanje ili žvakanje, uzdisanje u mikrofon, lupkanje različitim predmetima o površine itd… Na Youtubeu postoji cijeli spektar različitih ASMR videa, od onih gdje osoba žvače na mikrofon, do indijskih masaža glave i čišćenja cipela, a osobe koje su ih snimili zasigurno ih mogu dobro unovčiti jer imaju i po nekoliko milijuna pogleda.

3. Sudac za dezodoranse

Svi smo čuli za “noseve” za parfeme, čiji je posao osmišljavati i kombinirati različite mirise za parfeme. No suci ili “nosevi” za dezodoranse su nešto manje glamurozno, ali ipak važno zanimanje. Njihov je posao procijeniti učinkovitost pojedinog dezodoransa tako što ispitanik, u prostoriji u kojoj je podignuta temperatura, ispod jednog pazuha nanese dezodorans, a ispod drugog ne, a oni mirišu oba i bilježe rezultate.

Savjete i preporuke za traženje novog (konvencionalnijeg) posla potražite u tiskanom izdanju Elle listopad 2020.

Tekst: Kristina Stakor

Foto: Profimedia, Instagram (poosh)

Pročitajte i...

Dossier karijera: Vodič za preživljavanje

Stručnjaci predviđaju da ulazimo u razdoblje najveće ekonomske krize u posljednjih pola stoljeća. Iako je lako ukliziti u očaj, imajte na umu da nas ponekad najteža vremena vode u najsvjetlije dane i svoju snagu otkrivamo na rubu lomljenja

Devet stvari koje uspješne žene rade prije devet ujutro

Kvalitetna jutarnja rutina prvi je korak prema uspjehu

ELLE Countdown: Najvažniji popkulturni momenti desetljeća

Koji su pokreti, pojave i celebovi obilježili desete?

Koja je jutarnja rutina uspješnih žena?

Ove male tajne možda su vaš put do napretka u karijeri

▲ Povratak na vrh