Povijest zabavne glazbe

Tereza Kesovija
24.06.2014.

Autobiografija Tereze Kesovije 'To sam ja' dobila je naziv po istoimenoj pjesmi Arsena Dedića

Glazbena diva hrvatske i europske zabavne glazbe objavila je autobiografiju na više od petsto stranica, za koju je pogovor napisao Arsen Dedić, također jedna od najpoznatijih figura domaće pjesničke, a time i umjetničke scene.

Njegov uvod u ovu raskošnu priču s pozornica muzičke scene 20. stoljeća (festivali, eurovizijska natjecanja, hit pjesme…) najbolji je poziv za čitanje stranica jedne karijere o kojoj drugi mogu samo sanjati. Tereza tako kronološkim redom opisuje rane godine, godine estradnog uspjeha i onda godine iskušenja koje su joj donijele privatne drame, ratna razaranja Konavala i stalna borba s bolestima.

Ovaj autobiografski biser, koji bi trebao biti poukom za mlađe generacije, nastao je u suradnji s Večernjim listom, dok se predstavljanje održalo prije nekoliko tjedana u zagrebačkoj Preporodnoj dvorani Narodnog doma, gdje se pojavila i francuska veleposlanica u Hrvatskoj Michèle Boccoz, što govori zaista mnogo o karijeri jedne Konavoke koja je oplemenila pop-glazbu 20. stoljeća.

Fotografije: press

Pročitajte i...

Butlers

Otvorena prva Butlers trgovina u Hrvatskoj

Poznati europski lifestyle brend za uređenje doma otvorio flagship store u srcu Zagrebu

Suhi šampon koji obožavaju poznate dame

Ususret hladnim zimskim danima, glazbena diva Tereza Kesovija, glumice Nataša Dangubić i Daria Lorenci predstavile su inovativni suhi šampon Klorane, iz ponude brenda iz farmaceutske kompanije Pierre Fabre

„Moja priča“ glazbene dive u Lisinskom

S nestrpljenjem očekujemo koncert Tereze Kesovije u KD Lisinski krajem travnja

Danas se održava najiščekivaniji event u godini: Jana Story Hall of Fame

Jeste li spremni za najiščekivaniji događaj u godini - Jana Story Hall of Fame?

StoryBOOK i DK Home - sjajna uvertira u hedonističko ljeto

Kao odličan uvod u novu sezonu druženja uživo i jedno posve hedonističko ljeto kakvo smo vam poželjeli i na našim novim raskošnim stranicama, u predivnom ambijentu ljetne pozornice Tuškanac održana je promocija novog izdanja našeg najljepšeg lifestyle magazina StoryBOOK i Dani komunikacija Home

nesvrstani lauba

Još jedno kulturno događanje koje ne smijete preskočiti: Art Fair Nesvrstani ovaj tjedan u Laubi

Predstavljamo tri mlade umjetnice o kojima ćete još puno slušati

▲ Povratak na vrh