Poznata lica na otvorenju izložbe Fedora Fischera

25.08.2017.

Renomirani akademski slikar mlađe generacije Fedor Fischer otvorio je svoju izložbu pod nazivom "Collapse" u Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu, a podržati su ga došli brojni poznati

Njegova djela došli su pogledati brojni poznati ljubitelji umjetnosti poput Đurđe Tedeschi, Mare Milin, Saše Šekoranje, marije kulušić, Anamarije Brkić i drugih.

Ovom izložbom Fischer po prvi puta zaokruženo predstavlja novi umjetnički opus, rezultat snažnog stvaralačkog zaokreta čije je naznake premijerno predstavio jednim radom na prošlom Bijenalu slikarstva 2015. godine, za što je odmah bio zapažen i nagrađen Posebnom pohvalom stručnog ocjenjivačkog suda. Intrigantan naziv izložbe nije nimalo neobičan za sve upoznate s njegovim novim, jasno profiliranim izričajem kojeg odlikuje hrabri iskorak u nepoznato, preispitivanje odnosa slike i objekta, istraživanje suodnosa novih materijala poput gipsa i piljevine, a što rezultira impresivnim slikama velikih formata.

Fischerova nova djela prepoznata su u vrlo kratkom vremenu i van granica Hrvatske – osim desetak izložbi u inozemstvu u posljednje dvije godine, njegovi radovi pronašli su mjesto u stalnom portfoliu međunarodno prisutne austrijske galerije te u nekoliko privatnih kolekcija. U nastavku pogledajte tko je sve stigao na otvorenje izložbe.

Ranko Murtić, Fedor Fischer i Nina Murtić

Ranko Murtić, Fedor Fischer i Nina Murtić

Đurđa Tedeschi

Đurđa Tedeschi

Ogi Antunac

Zlatan Vehabović

Martina Grlić

Martina Grlić

Mare Milin

Mare Milin

Saša Šekoranja i Vanja Marković

Saša Šekoranja i Vanja Marković

Dean Franić

Dean Franić

Anamarija Brkić

Anamarija Brkić

Marija Kulušić

Marija Kulušić

 

Tekst i foto: PR

Pročitajte i...

Bajkoviti nadrealizam Tima Walkera

Tim Walker je čarobnjak. Na drveću uzgaja kolače, vozi pletene automobile, pod njegovim čarobnim štapićem na fasadama engleskih dvoraca cvjetaju šareni baloni, leteći tanjuri idu u lov na lisice, a dnevnim boravkom kruži Spitfire..

Art protiv korone – kako pandemiju i socijalnu izolaciju doživljavaju kreativci?

Kako pandemiju i socijalnu izolaciju doživljavaju kreativci? Otkrijte u svibanjskom izdanju Ellea koji vas čeka na svim kioscima! Elle – ljepota je unutra

ELLE profil: Tko je Lily Scout Kwong?

Naoružana božurima i mahovinom u borbi za bolji svijet

Ostajete bez ideja? Donosimo 7 podcastova protiv čame i osame

Umjetnost, književnost, ljubav, humor, životne mudrosti...

Poznati umjetnički sajam The Other Art Fair preselio se na internet!

Odlična vijest za sve ljubitelje suvremene umjetnosti!

▲ Povratak na vrh