Prada postavlja novi rekord!

12.10.2019.

Brend uplovio u nove vode

Jedrenje je oduvijek najdraža razonoda power couplea Miuccie Prade i Patrizia Bertellija, a prije nekoliko su dana u Caligariju ekskluzivno predstavili svoju novu jedrilicu AC75 Luna Rossa, koja će predstavljati Italiju u Američkom kupu, najstarijem i najprestižnijem jedriličarskom natjecanju.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prada (@prada) on Oct 5, 2019 at 2:12am PDT

Pradi i Bertelliju ovo nije prvi takav pothvat, a kroz iskustvo su definirali trojno načelo koje prati dizajn svakog njihovog broda – inovativnost, sofisticiranost i tehnološki napredni dizajn.

Od 2000. godine aktivno sudjeluju u takozvanom Luna Rossa Izazovu, to jest talijanskom jedriličarskom udruženju koje se svakih nekoliko godina natječe u Američkom kupu. Prema protokolu, izazivač rekorda, u ovom slučaju tim Prada-Pirelli, bit će zadužen za organiziranje svih preliminarnih regata kroz 2019. i 2020. godinu te samog Američkog kupa koji će započeti u ožujku 2021. godine u Aucklandu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prada (@prada) on Oct 5, 2019 at 4:31am PDT

Na izgradnji jedrilice je radio tim od 90 ljudi na čelu s brodogradilištem Persico Marine i za finalizaciju projekta im je trebalo gotovo dvije godine. Povodom predstavljanja svoje nove morske ljubimice Luna Rosse Bertelli je izjavio kako je za njega najčarobniji trenutak cijelog procesa onaj u kojem se brojni mjeseci rada, predanosti i iščekivanja sastanu u prizoru jedrilice na moru, jedrilice koja je do tog trenutka bila samo projekt na papiru. Na nama je samo da im poželimo sreću u ovom uzbudljivom pothvatu i mirno more.

 

 

Piše: L.H.
Fotografije: Instagram/Profimedia

Pročitajte i...

Pet fantastičnih knjiga koje su inspirirale modne kolekcije

Moda i književnost se vole: Virginia Woolf x Comme des Garçons, Frankenstein x Prada…

Sva lica modne kuće Prada za toplu sezonu

Kako talijanska kuća vidi modno proljeće?

▲ Povratak na vrh