Preljub u doba socijalne izolacije? Ne samo da je izvediv, već je u porastu

21.04.2020.

Iako zvuči kao prilično zahtjevan poduhvat, onima koji uživaju u uzbuđenju, neizvjesnosti, pa čak i maloj dozi straha da će biti uhvaćeni, ljubavničke veze nikad nisu bile primamljivije

Vrata su zatvorena. On/ona ima važan sastanak online. Tehnički gledano, nište nije slagano. Samo je vješto izuzeta informacija kako nije riječ o sastanku poslovne već preljubničke prirode. Popularna online dejting stranica Illicit Encounters koja garantira diskretne afere ljudima u braku ili vezama, ovih je dana objavila podatak da im je – otkako je počela socijalna izolacija- promet porastao za osamnaest posto među muškim korisnicima, te za dvanaest posto među ženskim. Svoje su mušterije odlučili u anonimnoj anketi pitati što ih je ponukalo da baš sad odluče prevariti partnere, a odgovor je iznimno zanimljiv jer se razlikuje među spolovima. Dok je 74 posto muškaraca kao razlog navelo dosadu, 46 posto žena izjavilo je kako im je boravak u socijalnoj izolaciji s partnerom otvorio oči po pitanju kvalitete i budućnosti njihovih veza, pa su odlučile potražiti alternativu. I dok su se oni društveno i zdravstveno odgovorniji barem zasad zadržali na virtualnom seksu, oni s jačim libidom- izašli su kupiti novine. Julia Hartley Moore, vlasnica detektivske agencije specijalizirane za uhođenje bračnih partnera s Novog Zelanda, kaže kako preljubnici uvijek pronađu način da napuste dom i nađu se s osobom s kojom su u tajnoj vezi.

– Nekima je izgovor odlazak u trgovinu ili u ured, nekima na trčanje ili u šetnju, a neki namjerno isprovociraju svađu s partnerom, kako bi imali izliku izaći iz stana „da se ohlade“- kaže Moore. Iako svoje usluge naplaćuje pet tisuća dolara, klijenata joj ne nedostaje, štoviše, njihov je broj porastao od početka socijalne izolacije. To ju, konstatira, uopće ne iznenađuje. „U normalnim okolnostima sa svojim partnerom provodimo svega nekoliko sati dnevno. Ne možemo znati što on radi ostatak vremena. No, kad ste s nekim u kući 0-24 i taj netko više  nema opciju iskoristiti za preljub pauzu za ručak ili poslovno putovanje, dopisivati se dok je u uredu ili na kavi, velike su šanse da ćete ga uhvatiti kako to radi u svom domu, jer je uz Viber, WhatsApp i Zoom preljubnicima teško odoljeti napasti. “ Pogotovo su sumnjive osobe koje se kod kuće baš nikad ne rastaju od svog mobilnog telefona, zatvaraju se u sobu dok razgovaraju, ustaju od stola kad im zazvoni mobitel ili se ne javljaju iako zvoni. Zadnjih nekoliko tjedana Moore se najčešće javljaju osobe koje su uhvatile partnera u sumnjivom razgovoru ili mu/joj pročitale škakljivu poruku na mobitelu ili društvenim mrežama pa žele znati što radi i s kim se druži kad izađe iz kuće. A tu onda kreće fizičko praćenje ili GPS trackeri. Rezultat? Sumnje se, nažalost, najčešće obistine.

Piše: Jasmina Rodić

Fotografije: IMDB

Pročitajte i...

Celebi koji su se upoznali – na poslu

Okej, svi znaju da su se Brad Pitt i Angelina Jolie zaljubili na snimanju filma „Mr. and Mrs. Smith“, no jeste li znali da je John Legend suprugu Chrissy upoznao na snimanju svog spota, a Natalie Portman svog muža na satovima baleta za film „Black Swan“. Evo još par zanimljivih spojeva biznisa i užitka…

Poliamorija: možemo li istodobno voljeti više od jedne osobe?

Takvih veza, čini se, ima više nego što bismo pomislili

Što je to self parenting i kako samome sebi održati lekciju?

Priznali si ili ne, u svakom od nas čuči jedan nedorasli impulzivni klinac ili klinka koji ne žele raditi te dosadne “odrasle” stvari. Isprva godi pokazati srednji prst svim pravilima i jedriti na valovima slobode, no kad se naše unutarnje dijete previše raskalaši pa nam stan počne nalikovati svinjcu, plan prehrane meniju fast food restorana, a društveni život biografiji Edie Sedgwick, vrijeme je da probudite svoju unutarnju majku. I održite si lekciju!

Zašto je u redu mrziti svoju najbolju prijateljicu. Ponekad

Instagram feed prepun je idiličnih ženskih prijateljstava koje emaniraju podršku, sestrinstvo, lojalnost, požrtvovnost…Pitate se jeste li zbilja toliko loši u odabiru ljudi ili se na društvenim mrežama kroz filter ne provlače samo slike već i međuljudski odnosi

Lekcije o ljubavi (koje trebamo odučiti)

U popularnoj kulturi, u kojoj se ljubav prikazuje kao najopsesivnija tema, koje su najgore lekcije o njoj koje smo naučile iz filmova i serija?

For Crying Out Loud ili o plakanju

Svi smo iskusili da nam osjećaji prerastu obujam prsa, počnu silom navirati na oči i spuštati nam se niz obraze u tankim mlazovima. Iako se ponekad ljutimo što nam oči propuštaju protiv naše volje, rijetko što toliko pročišćuje kao kvalitetna porcija plakanja. No kolika je važnost plača danas, kad se čini da suze više ne moramo toliko kriti? 

▲ Povratak na vrh