PRICE ON REQUEST predstavlja galeriju TOP 9 najboljih prije i poslije transformacija reciklirane odjeće!

27.03.2019.

U susret borbi za održivu modu i brigu o okolišu

Jedan od koraka kako spasiti svijet nalazi se i u POR/NO XD kolekciji brenda PRICE ON REQUEST. S malim stvarima možemo stvoriti manje štetan utjecaj na okoliš, a ove dramatične transformacije reciklirane 30 godišnje arhive hrvatskog brenda XD Xenia Design pravi su pokazatelj kako predmetima produžiti život.

 

 

U galeriji prije i poslije fotografija između ostalog možete pronaći i kod za popust s kojim možete kupovati naše proizvode te se tako uključiti u proces recikliranja. Svi banneri napravljeni uz kampanju dostupni su u obliku gifa i spremni za korištenje uz vaš Instagram story, dok je kolekcija dostupna na webshopu brenda.

 

 

Kolekcija je već predstavljena u Parizu i Londonu te je osvojila glavnu nagradu na Izložbi hrvatskog dizajna 1718 i nagradu Ones To Watch od strane Fashion Scouta. Svaki odjevni predmet prošao je jedan od tri supnja postupka reciklaže; u prvom je promijenjena prvobitna funkcija u potpuno neku drugu, u drugom je izmijenjena silueta, a u trećem stupnju na predmet su aplicirani printevi raznovrsnim postupcima kao što je termo folija.

 

 

Materijali odjevnih predmeta korištenih u kolekciji bez sumnje su oni prve klase jer dolaze, kako smo već napomenuli, iz bogate arhive XD Xenia Design-a u čijim kolekcijama koriste pretežno prirodne materijale s primjesama umjetnih.

 

 

Isto tako pojedini krojevi i detalji krojeni su i izrezivani visoko sofisticiranom tehnologijom CAD/CAM rezanja. XD odjevni komadi birani su prema dostupnoj količini kako bi se mogli duplicirati u više primjeraka. U ulozi modela odlično se snašla Katja Puškanić @puskariceva, a za fotografiju, makeup i frizuru zaslužni su Karla Jurić @karla_kul (koja i sama pozira na jednoj od fotografija) i Matej Jurčević @matej.jurcevic

 

Fotografije: Karla Jurić i Matej Jurčević

Pročitajte i...

▲ Povratak na vrh