Pridružite nam se u nedjelju u 12 na insta live joga satu s Ninom Levačić

04.04.2020.

Stavite podsjetnike i pripremite prostirke!

Ove smo nedjelje za vas pripremili nešto zaista posebno. Želimo vas potaknuti da u ovim zbunjujućim vremenima brigu o svom umu, duhu i tijelu konačno postavite na prvo mjesto i steknete korisne navike na kojima ćete biti zahvalni i dugo nakon izolacijskih mjeseci, ali i da pokušate nešto novo. Pridružite nam se sutra u podne na ELLE instagramu na live joga satu s divnom Ninom Levačić, joga učiteljicom čija je sutrašnja misija da u vaš dom donese ono što nam je svima sad najpotrebnije- unutarnji mir. Postavite podsjetnike za sutra u 12 i pripremite prostirke, a u nastavku kroz blic intervju upoznajte našu Ninu. Namaste!

 

Kad si se prvi put susrela s jogom? Je li to bila ljubav na prvi pogled?

S jogom sam se susrela prije 6 godina u studiju OM joga gdje i danas radim. Odmah mi je bilo jasno da je to ono što želim produbiti i istražiti za sebe, ali i podijeliti znanje tj. dobrobiti sa svim ljudima oko sebe. Donijela mi je toliko korisnih alata za rad na sebi i duboku introspekciju i restrukturiranje snage uma i tijela.

Najvažnija lekcija koju si naučila kroz jogu?

Ima ih jako, jako puno. Veliki broj njih je nekako više za osobnu arhivu, ali ono što mogu podijeliti je da jednostavno jasno shvatiš što želiš, a što ne želiš. Joga kao da počisti iz života sve ono što nije dobro za nas, ali si to nikada nismo htjeli priznati. Sve zavisi koliko duboko zaronimo i koliko smo toga spremni prihvatiti i otpustiti.


Poruka za ljude koji još nisu isprobali jogu?

Većina ljudi smatra da je dosadna ili prelagana..znam jer i sama sam tako mislila dok je nisam probala. Ali kad imaš dovoljno strpljenja za sve dobrobiti koje joga nosi onda shvatiš da je to beskonačan poligon za istraživanje vlastitih granica, tjelesnih i mentalnih. Osim asana, bitna je i pranayama ili vježbe disanja koje čiste tijelo i osvješćuju dah, i naravno meditacija koja nam pomaže umiriti um i osvijestiti da misli koje imamo nisu loše, niti dobre te da na njih gledamo kao promatrač, i na koncu da ih takve kakve jesu prihvatimo.

Baviš se i dizajnom kombinezona za jogu, ispričaj nam malo o Yoniju…

Za vizual svakog YONIja zaslužan je Ivor, moj brat. Svaki YONI je specijalno dizajniran te ima svoju priču i ime. Ideja je došla ekspresno brzo, a realizacija je trajala oko godinu dana. Od istraživanja materijala, isprobavanja printa na raznim tkaninama do konačnog odabira materijala i kombinacija. Uz to je sve paralelno išla i realizacija samog branda, a sva njegova značenja, simbolike i asocijacije saželi smo u naziv – YONI. Ponudu možete proučiti na našim Facebook i etsy profilima.

Što si nam pripremila za sutrašnji sat?

Sutrašnji sat snimamo u OM joga studiju, a za početak ćemo zajedno prodisati kako bi balansirali zivčani sustav, zatim slijedi kratka meditacija na dah, a potom laganini sat vinyase flow joge prilagođen svima.

Piše: Lana Harjaček

Fotografije: Instagram

Pročitajte i...

Završile su posljednje ovosezonske ELLE Stilske Vježbe

Sezona Stilskih Vježbi je završila, a pobjednica je...

Povodom Angelininog 45. rođendana prisjećamo se njezinih najboljih red carpet lookova

Uvijek elegantna Angelina Jolie već gotovo 3 desetljeća oduševljava svojim red carpet izdanjima

Najinstagramičnije zagrebačke lokacije za modne selfije

Od Muzeja suvremene umjetnosti pa do zagrebačkog aerodroma, od skrivenih kutaka Gornjeg Grada do novozagrebačkih nebodera i grafitima ukrašenih zidova kao cool scenografije...Zagreb vrvi lokacijama za snimanje odličnih Instagram fotki!

Stilska inspiracija: Tamara i Salomé Mory

Moderni pariški chic lijepih sestara

5 najdražih parfema Rosie Huntington-Whiteley

Želite li mirisati kao Rosie na pravom ste mjestu

▲ Povratak na vrh