Proizvodi koji su zauvijek promijenili beauty navike

12.09.2018.

Proizvodi bez kojih bismo izgledali posve drugačije

Mjerila ljepote kao i sve uz njih povezano prirodno su evoluirali kroz vrijeme. Novi trendovi i način na koji treba izgledati se mijenja iz sezone u sezonu. Ipak, neki proizvodi su zauvijek promijenili način na koji se njegujemo i šminkamo te postavili nove standarde. Velik dio njih sigurno i danas koristite.

Eyliner

Još su se stari Egipćani u želji da naglase svoj odvažan karakter šminkali na način da su povlačili crnu crtu na gornjem kapku. Legendarni cat-eye look teško bi se mogao zamisliti bez onoga što danas nazivamo eyelinerom, odnosno tušem za oči. Dakle, trend koji seže 12 tisuća godina unatrag se 1920-ih nametnuo kao moda kakvu danas poznajemo, a eylinere u svim bojama i danas rado koristimo.

Crveni ruž

Highlighter
Posvjetljivanje lice uz pomoć svjetlucavih čestica koje mu daju radijantan izgled je novi trend, no konturiranje kao takvo također seže daleko u prošlost. Još u 16. stoljeću su britanski glumci koristili kredu kako bi posvijetlili lice jer su željeli da publika bolje vidi njihovu facijalnu ekspresiju.
 Umjetne trepavice
Ima nešto čarobno u tome što izgledu učini par umjetnih trepavica. Taj sanjivi,  zavodnički pogled, odnosno umjetne trepavice,  patentirala je 1911. godine Anna Taylor, a tadašnji oblik se i danas koristi.
Sušilo za kosu 

Način na koji danas oblikujemo svoje frizure bi bio nezamisliv bez fena za kosu. Prvu verziju sušila za kosu je osmislio 1888. godine francuski frizer i inovator Alexandre-Ferdinand Godefroy.

Lakovi za nokte

Svi žele imati lijepo uređene nokte. Iako se tragovi nail arta mogu pronaći u davnim vremenima, glossy manikura kakvu danas koristimo je nastala 1920-ih. Za tu svrhu koristila se boja za automobile koja se prilagodila noktima, a 30-ih su holivudske dive popularizirale “moon manicure”.

Piše: V.S.

Foto: productshots/@/simonajanek

Pročitajte i...

5 ELLE Beauty minuta: TyLynn Nguyen

Porazgovarali smo s američkom dizajnericom i minimalističkom modnom ikonom o beauty temama!

Mrštite li se dok ovo čitate?

Ukoliko se čitajući ovaj članak mrštite ili škiljite ili čak nesvjesno imate stisnutu čeljust, pokušajte se opustiti i nastavite čitati. Jer nesvjesne radnje i grimase koje izvodimo tijekom dana dok gledamo u ekran, bilo da se radi o računalu ili mobitelu mogu utjecati na starenje kože.

Vrijeme je da ovaj čarobni sastojak ubacimo u svoje beauty rutine

Pronašli smo najbolje serume i kreme koje sadrže CBD ( i srodno ulje konoplje)!

10 najgorih beauty savjeta ikad!

Ove savjete nikad nemojte poslušati

Ovaj domaći beauty brend svoje proizvode temelji na najpopularnijem jutarnjem napitku

Porazgovarali smo s osnivačima brenda Gesha, Mirelom Ilenić i Markom Brajkovićem, o koristima sastojaka kave u izradi preparativne kozmetike

▲ Povratak na vrh