Hrvatska ima najekološkije tenisice na svijetu!

28.02.2020.

MIRET na Kickstarteru lansira inovativne tenisice napravljene od najsnažnijih prirodnih materijala

Hrvatski brend MIRET, kojeg su prije pet godina pokrenula braća Hrvoje i Domagoj Boljar, na platformi za grupno financiranje Kickstarter 3. ožujka lansirat će drugu kolekciju udobnih i izdržljivih ekoloških tenisica napravljenih od 97% prirodnih materijala. MIRET tenisice napravljene su od konoplje, kenafa, lana, pluta, drva, kukuruza, jute, eukaliptusa, kaučuka i 100% prirodne vune s Novog Zelanda certificirane najstrožim ekološkim certifikatima na svijetu za sigurnost životinja i okoliša.

MIRET u novoj kolekciji nudi četiri linije: Hempies, Woolies, Fluffies i Veggies. Svaka ekološka tenisica narasla je iz identičnih prirodnih materijala, ali ono što ih razlikuje je njihov vanjski materijal. Hempies tenisice napravljene su od 100% čiste konoplje koja je prirodno prozračna, jaka, ali mekana, antibakterijska, nije bojana te se uzgaja na eko plantažama. Vanjski materijal Woolies i Fluffies MIRET tenisica je 100% vuna koja se može nositi u svim vremenskim uvjetima. Obje su certificirane Oetko-texâ, EU Ecolabelâ certifikatima, a Woolies i Veggies čak Cradle to CradleÔ certifikatom. Veggies MIRET tenisice su napravljene od biorazgradivog tekstila koji je čvrst i izdržljiv te se može u potpunosti kompostirati. Đon MIRET tenisica jedan je od najmekših i najfleksibilnijih na svijetu. Ne sadrži sintetičku gumu i napravljen je od 100% prirodnog lateksa od stabla kaučukovca. Uložak u MIRET tenisicama kreiran je od pluta, zaštićen je prirodnim tekstilom te ima certifikat za sigurnost hrane – tako da ih i vaš pas može sigurno žvakati.

U industriji obuće za vodoodbojnost obično se koriste kemikalije na bazi nafte koje su štetne za okoliš i čovjeka. MIRET tenisice zaštićene su posebnim 100% prirodnim vodoodbojnim slojem tako da u njima sigurno možete hodati i kad pada kiša.

Nacionalni park Brijuni bio je jedina logična lokacija za snimanje prvog MIRET editorijala. Priroda se spojila s prirodom i nastale su magične fotografije koje dočaravaju kvalitetu 97% ekoloških tenisica. Za modele i ambasadore projekta odabrana je profesionalna plesačica Gendis Putri Katrini i nezavisni kreativni poduzetnik Marko Gregurić.

MIRET ekološke tenisice dolaze u veličinama za cijelu obitelj: od 34 do 49, u četiri linije i ukupno trinaest boja. Projekt možete podržati prijavom na njihovoj internetskoj stranici ili od 3. ožujka na Kickstarter platformi kada ćete samo na prvi dan kampanje moći nabaviti tenisice po cijeni od 85$, odnosno oko 580 kuna. Informacije o MIRET tenisicama možete pratiti i putem njihove Facebook stranice ili Instagram profila.

 

 

Kreativni koncept: Karla Andrić, Timy Šarec

Modeli i ambasadori: Gendis Putri Katrini, Marko Gregurić

Fotografija, video, montaža: Timy Šarec

Produkcija: Karla Andrić

Styling: Ana Nikačević

Make up, hair stylist: Matea Beranek

Tekst: promo

Pročitajte i...

story

GREEN STORY je u prodaji – u povodu Dana planeta Zemlje

U povodu Dana planeta Zemlje časopis Story je i ove godine izašao na 100% recikliranom papiru! Potražite Story Green izdanje na svim kioscima od danas, 21. travnja

adidas stan smith forever

Legendarne tenisice Stan Smith u novom, održivom izdanju!

Stan Smith, Forever adidasov je početak transformacije prema održivosti kojom želi stati na kraj plastičnom otpadu

dan planeta zemlje

10 jednostavnih koraka koje svatko od nas može učiniti za očuvanje okoliša

U povodu 22. travnja, Dana planeta Zemlje, Večernji list i Tvornica zdrave hrane daruju trajnu platnenu ekovrećicu

adidas beyonce

adidas inspirira ljude diljem svijeta: Ništa nije nemoguće

adidas danas lansira novu ekskluzivnu brend kampanju 'Impossible is Nothing' u kojoj će poznate osobe iz svijeta sporta, glazbe, showbiza, YouTubea i Instagrama poručiti ljudima da ništa nije nemoguće. Ovom kampanjom omiljeni sportski i lifestyle brend ponovno svijetu šalje poruku da sport ima moć promijeniti živote i da na život treba gledati s optimizmom.

jamnica

Veliki redizajn Jamnice nakon 18 godina: Etiketa koja spaja retro i moderno te nova boca koja čuva okoliš

Prateći svjetske trendove u održivom poslovanju i pakiranju, Jamnica uvodi ambalažu smanjene gramature čime pokazuje brigu za okoliš.

Od sobe i garaže pa do trgovina diljem Hrvatske: Koja je formula za uspjeh Tvornice zdrave hrane?

Povodom Dana planeta zemlje, na kioscima uz Večernji list potražite i platnene vrećice, poklon čitateljima u suradnji Večernjeg lista i Tvornice zdrave hrane

▲ Povratak na vrh