Jeste li spremni za proljetni izazov na biciklijadi Srce Velebita

srce velebita
09.04.2021.

Vrijeme je za dobre vijesti, a one su uvijek vezane uz projekte mobilnosti udruge Srce Velebita!

U netaknutoj prirodi veličanstvenog Velebita, na pitomim livadama i brežuljcima općine Lovinac uz mnogobrojne izvore pitke vode i bistre potoke, brojne biciklističke i biciklističko-planinarske staze nude nezaboravne rekreacijske i sportske doživljaje u okviru biciklijade Srce Velebita Sveti Rok MTB od 28. – 30.5.2021.

Svaki dan su ponuđene po 3 biciklističke ili biciklističko-planinarske ture s vodičima Srca Velebita koje uključuju i uspone na Tulove grede, Zir i od ove godine spektakularnu Stazu Malog Princa na Crnopcu. Panoramski pogled na Liku i Jadransko more najljepša je nagrada koja očekuje sudionike na ovim turama. Sudionici biraju ture prema svojoj fizičkoj kondiciji i tehničkoj vještini vožnje bicikla na raznim terenima, od najlakših, livadama i uz potoke lovinačkog kraja, do najzahtjevnijih koje uključuju i prijelaz iz Like na more na dva kotača uz poglede od kojih zastaje dah.

Povodom prvih pet godina biciklijada Srce Velebita, u subotu 29.5. organiziran je poseban after-bike program koji uključuje tradicionalne ličke sportove, društvene igre na otvorenom, zajednički lički ručak na travi. Vrhunac programa svakako je koncert pod zvijezdama našeg proslavljenog pijaniste Mateja Meštrovića, ujedno i skladatelja albuma ‘Zvukovi Velebita / Sounds of Velebit’.

U nedjelju poslijepodne ispred hostela Sveti Rok lokalni OPG-ovi organiziraju prodaju domaćih proizvoda: meda, sira, ličkog krumpira, džemova, suvenira.

Budite dio dobre atmosfere Srca Velebita i pratite sve naše aktivnosti, jer ovo je prva od četiri ovogodišnje biciklijade Srca Velebita na području Parka prirode Velebit i općine Lovinac.

Prijave na www.srcevelebita.hr, facebook Srce Velebita

Pročitajte i...

Novom kampanjom Let's do beautiful Douglas redefinira ljepotu!

U godini u kojoj obilježava 111. godina postojanja, nova LET'S DO BEAUTIFUL kampanja pokazuje ono za što se Douglas danas zalaže kao moderna i otvorena beauty kompanija koja potiče raznolikost i toleranciju.

mara bratoš

7 dana u ormaru Mare Bratoš

Bilo da je riječ o ležernim prilikama, poslovnim sastancima ili pak crvenom tepihu, Marine odjevne kombinacije uvijek zrače odmjerenošću, profinjenošću i elegancijom

story

Ivana Mišerić ekskluzivno za Story: 'Postoji i taj jedan poseban frajer'

Radijska voditeljica i sudionica showa ‘Tvoje lice zvuči poznato - All stars’ Ivana Mišerić potpuno iskreno govori za Story o nedavnoj smrti majke, otkriva kakav je muškarac može osvojiti te priznaje da joj je netko posebno drag. Potražite novi broj časopisa Story od danas na svim kioscima

Zara Hrvatin i nova Izipizi kolekcija slave prirodu i održivost

Zara Hrvatin domaća je influencerica prepoznatljiva po svom održivom lifestyleu i životu u skladu s prirodom, a upravo taj stil idealno se uklopio u ovogodišnju IZIPIZI Studio kolekciju koja također slavi održivost i prirodu

H&M pokreće globalnu inicijativu za podršku današnjim stvarnim uzorima - djeci

Nova platforma pronaći će i osnažiti uzore koji doprinose napretku na polju socijalne jednakosti, održivosti, obrazovanja i još mnogo toga.

villa sandi prosecco

Sada možemo uživati u ružičastom proseccu!

Nakon dugog iščekivanja, napokon je stigao Prosecco DOC Rosé ili ružičasta verzija prosecca. Iako tržište već zadnjih nekoliko godina bilježi sve veću potražnju, kako pjenušavih, tako i rose vina, tek je 2020. dozvoljeno da ružičasti pjenušci nose oznaku prosecca. Proizvodnja ružičastih pjenušaca nije novitet na području Friulija i Veneta, gdje se isti proizvode već nekoliko desetaka godina, međutim do sada nisu smjeli imati oznaku 'prosecco'.

▲ Povratak na vrh